Newsroom

Newsroom

Ολοκληρώθηκε η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πορεία για την 39η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σε μια από τις ειρηνικές πορείες…

poreia1

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πορεία για την 39η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σε μια από τις ειρηνικές πορείες των τελευταίων ετών. Μικρή εμπλοκή παρουσιάστηκε όταν οι διαδηλωτές θέλησαν να συνεχίσουν την πορεία τους προς την ισραηλινή πρεσβεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τη ΓΑΖΑ, και η αστυνομία το απαγόρευσε. Ωστόσο έπειτα από διαπραγματεύσεις με την αστυνομία ο δρόμος άνοιξε και οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους.

20:34 Φωτια σε κάδους στην οδό Στουρνάρη και Σολωμού, ριψη χιμικών και οδομαχίες με τις δυνάμεις των ΜΑΤ

20:11 Φτάνουν στην ισραηλινή πρεσβεία και τα τελευταία μπλοκ των διαδηλωτών μέσα σε ένα από τα πιο ήρεμα κλίματα των τελευταών ετων

20:00 Στην ισραηλινή πρσβεία οι διαδηλωτές

19:00 Κλειστό όλο το τρίγωνο των Αμπελοκήπων με μόνη διέξοδο τη Σούτσου, ώστε να μην κατευθυνθούν οι διαδηλωτές στην ισραηλινή πρεσβεία. Το κλίμα είναι ειρηνικο

18:25 Η πορεία κατευθύνεται προς την πρεσβεία του Ισραήλ

18:00 Η πορεία έχει σταματήσει μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία


17:20 Ξεκίνησε η πορεία του ΚΚΕ. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα Προπύλαια, ενώ στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

16:30 Σε εξέλιξη η πορεία, όλα κυλούν ειρηνικά


15:55 Περί τους 15.000 υπολογίζεται ο αριθμός των διαδηλωτών, εώ η αστυνομία προχώρησε στις πρώτες προσαγωγές. Στις 17:00 η πορεία του ΚΚΕ.


15:19 Ξεκίνησε πριν από λίγο η πορεία για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Στην κορυφή βρίσκεται η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου.


Στο μεταξυ, κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με την κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Πολυτεχνείου και την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.


Χιλιάδες πολίτες αποτίνουν από το πρωί φόρο τιμής στους εξεγερθέντες κατά της χούντας το Νοέμβριο του 1973, ενώ εκπρόσωποι κομμάτων, συνδικαλιστικοί φορείς και κοινωνικές οργανώσεις καταθέτουν στεφάνια στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Στις 14:00 θα κλείσουν οι πύλες του ιδρύματος για τις καθιερωμένες ομιλίες και το προσκλητήριο των νεκρών και μία ώρα μετά θα αρχίσει η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Να σημειωθεί ότι περιφρούρηση υπάρχει από φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο, ενώ όλες οι Σχολές του κέντρου της Αθήνας είναι κλειστές.