Ολοκληρώθηκε η πολύωρη απολογία Λιγνάδη- διάσκεψη ανακρίτριας και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη

Σχεδόν 4 ώρες διήρκησε η απολογία του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον της ανακρίτριας που ερευνά την υπόθεση με τις καταγγελίες εναντίον του

NewsRoom 25/02/2021 | 20:33

Για περίπου τέσσερις ώρες κατέθετε ο Δημήτρης Λιγνάδης για τις κατηγορίες βιασμού και παιδεραστίας που τον βαρύνουν. Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος αρνήθηκε με το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε το σύνολο των κατηγοριών σε βάρος του, άρχισε να απολογείται περίπου στις 2.30 το μεσημέρι, όταν το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα ακυρότητας της προδικασίας που είχε υποβάλει δια του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια. Μετά τον σκηνοθέτη ενώπιον της ανακρίτριας σειρά παίρνουν για εξέταση ακόμη πέντε μάρτυρες. 

Ήδη στα δικαστήρια βρίσκεται η πρώην υφυπουργός Παιδείας Ελένη Κουρκούλα και ο πρώην σύζυγός της, θεατρικός παραγωγός και ιδιοκτήτης του ιδιοκτήτης του Action24, Διονύσης Παναγιωτάκης.

Οι δύο τους ήταν μεταξύ των μαρτύρων που πρότεινε σήμερα ο Αλέξης Κούγιας και αναμένεται να καταθέσουν ότι τον Αύγουστο του 2015 ο Λιγνάδης βρισκόταν μαζί τους στην Ιθάκη για διακοπές.
Η διαδικασία μετά τις μαρτυρικές καταθέσεις θα συνεχιστεί με τη διάσκεψη ανακρίτριας και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη του κατηγορούμενου.