Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη του Βερολίνου – Απόφαση για εκεχειρία και εμπάργκο όπλων

Συμφωνία για εκεχειρία, κατάπαυση πυρός και εμπάργκο όπλων. Επιτήρηση από στρατιωτική επιτροπή προερχόμενη από τις χώρες που μετείχαν στη Διάσκεψη

AP 20019498820521

Ολοκληρώθηκε η πολύ κρίσιμη Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη, από την οποία απουσίαζε η Ελλάδα.

Ένα πλαίσιο εκεχειρίας, ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη, αποφάσισαν οι ηγέτες που συμμετείχαν στη διάσκεψη του Βερολίνου που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 μμ ώρα Ελλάδας.

Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να τερματίσουν τη στρατιωτική στήριξη στις πλευρές του εμφύλιου πολέμου αλλά και στην αυστηρότερη εφαρμογή του εμπάργκο όπλων. Επίσης, αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο διάλογος για την επίλυση της κρίσης. «Αποφασίστηκε εκεχειρία, ώστε να υπάρξει παύση στρατιωτών επιχειρήσεων» ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Η Μέρκελ δήλωσε ότι όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην αυστηρότερη εφαρμογή του εμπάργκο όπλων και συνέβαλλαν σημαντικά προς την πλευρά της επίλυσης της κρίσης. 

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ανέφερε ότι συμφωνήθηκε ένα πλαίσιο εκεχειρίας, ενώ θα σχηματιστεί επιτροπή η οποία θα παρακολουθεί την πορεία της κατάπαυσης του πυρός αλλά και την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.

Πρόσθεσε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της εν λόγω επιτροπής στη Γενεύη, στην οποίαν θα κληθούν να συμμετάσχουν και κράτη που δεν παραβρέθηκαν στη διάσκεψη του Βερολίνου.

 

5e24a730825e6374940cab22
 

Η Άνγκελα Μέρκελ ευχαρίστησε όλους του συμμετέχοντες για το εποικοδομητικό κλίμα εργασίας.

«Γνωρίζουμε ότι το θέμα δεν λήγει σήμερα, γι’ αυτό δημιουργήσαμε επιτροπές. Θα κληθούν να συμμετάσχουν και κράτη που δεν εκπροσωπήθηκαν εδώ σήμερα», επισήμανε από την πλευρά του ο Χάικο Μαας. «Γνωρίζουμε ότι το θέμα δεν λήγει σήμερα, γι’ αυτό δημιουργήσαμε επιτροπές. Θα κληθούν να συμμετάσχουν και κράτη που δεν εκπροσωπήθηκαν εδώ σήμερα», επισήμανε από την πλευρά του ο Χάικο Μαας.

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…