Newsroom

Newsroom

Ολόκληρη η εισαγγελική πρόταση στη δίκη Φιλιππίδη – Ένοχος για τις 2 απόπειρες και αθώος για τον βιασμό

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αντιμετωπίζει το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος μιας γυναίκας το 2008, αλλά και δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο άλλων γυναικών το 2010 και το 2014

5775437

Η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης για τις δύο απόπειρες βιασμού και αθώος για την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, λόγω αμφιβολιών.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αντιμετωπίζει το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος μιας γυναίκας το 2008, αλλά και δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο άλλων γυναικών το 2010 και το 2014. Η εισαγγελική λειτουργός θα ζητήσει σήμερα από τους 7 δικαστές είτε την ενοχή είτε την απαλλαγή του Πέτρου Φιλιππίδη για κάθε πράξη για την οποία κατηγορείται ξεχωριστά.

Η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη Φιλιππίδη για τον βιασμό

«Η δεύτερη καταγγέλλουσα ήταν πολύ χαρούμενη που θα συνεργάζονταν με ένα μεγάλο καλλιτέχνη. Ο κατηγορούμενος την οδήγησε ένα άδειο θέατρο και στην συνέχεια επιχείρησε να τη βιάσει. Εκείνη προσπάθησε να τον αποφύγει, έκανε μια προσχηματική συνομιλία με τη μητέρα της, την οποία αντιλήφθηκε ο κατηγορούμενος και συνέχισε. Η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε όχι επειδή με δική του βούληση της σταμάτησε, αλλά γιατί όπως κατέθεσε η καταγγέλλουσα “ξενέρωσε”. Τα καταγγελλόμενα περιστατικά είναι τα ίδια σε όλες τις καταθέσεις της» είπε η εισαγγελέας.

Στον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι η δεύτερη καταγγέλλουσα τον εκδικείται επειδή δεν πήρε ρόλο, η εισαγγελέας σχολίασε: «Αν ήταν συναινετικό αυτό που έγινε γιατί δεν πήρε το ρόλο; Γιατί στη συνέχεια δε συνεργάστηκαν ποτέ; Γιατί δεν έπαιξε στις δυο σειρές του Mega;» Όπως σημείωσε, η υπεράσπιση επιχείρησε να τρώσει την αξιοπιστία της, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι η δεύτερη καταγγέλλουσα απαντούσε στα τηλέφωνα του κατηγορουμένου και στα όσα ερωτικά της έλεγε.

«Επειδή απαντούσε δεν αποπειράθηκε να τη βιάσει; Η άποψη μου είναι ότι απαντούσε στις προτροπές του και θα μπορούσε να το παραλείψει. Επίσης, θα μπορούσε να μη το αναφέρει καν. Επειδή λέει όλη την αλήθεια όμως το αναφέρει. Δεν το έκανε οικειοθελώς. Πρέπει να κοιτάξουμε το προφίλ του κατηγορουμένου. Ήταν κυρίαρχος στο χώρο του και θεωρούσε ότι είχε ένα πέπλο εξουσίας. Η εγκαλούσα δεν είχε τη διαύγεια να σκεφτεί ότι δεν μπορούσε να της κάνει κακό όταν την απειλούσε. Ήταν 22 ετών, συνεσταλμένη και άβγαλτη. Γι’ αυτό έλεγε στα τηλέφωνα ό,τι ήθελε να ακούσει ο κατηγορούμενος. Ας μη κρίνουμε την αντίδραση της υπό το καθεστώς νηφαλιότητας. Η ίδια είπε σήμερα ότι πλέον βρίσκει παράλογη την τότε αντίδραση της. Όμως τότε, ο παντοδύναμος βιαστής της την απειλεί για την πορεία της».

Παράλληλα, η εισαγγελέας σχολίασε και στη στάση του κατηγορουμένου, μετά τις αναφορές για συναινετική ερωτική επαφή, λέγοντας: «Η καταγγέλλουσα έκλαιγε και ήταν συναισθηματικά φορτισμένη στην κατάθεση της. Ο κατηγορούμενος την άκουγε συνοφρυωμένος. Γιατί; Γιατί έλεγε την αλήθεια η καταγγέλλουσα».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…