Ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι το τέλος του έτους θέλει ο Ντάισελμπλουμ

Αξιολόγηση Fast Track ζητά από την Αθήνα το Eurogroup. Αισιόδοξος ο Τσακαλώτος για το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018

59bcbc9c1dc524321b8b45d2

Ο Γερούν Νταϊσελμπλουμ εξέφρασε την επιθυμία να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως το τέλος του έτους, αφήνοντας ανοικτό ένα μικρό παράθυρο νεών μέτρων εάν χρειαστεί, πράγμα που δεν ασπάζεται σε καμία περίπτωση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Πρόεδρος του Europgroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε πως “υπάρχει ένα report από τους θεσμούς για θέματα πάνω στα οποία εργάζονται αυτή τη στιγμή, τα τεχνικά κλιμάκια είναι στην Αθήνα, προετοιμάζουν το έδαφος ώστε να ξεκινήσει γρήγορα η γ΄ αξιολόγηση και στόχος είναι να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους”.

Βέβαιος ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για το 2018 εμφανίστηκε από το Ταλίν της Εσθονίας ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Είμαι πολύ βέβαιος ότι δεν θα χρειαστούμε νέα μέτρα για το 2018», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, μετά το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης θα υπάρξουν τρεις συζητήσεις, «μία θα είναι για τη φύση της εξόδου, μία θα είναι για το θέμα του χρέους και θα διασφαλίσουμε ότι θα ξεκαθαριστεί τι χρειάζεται να γίνει για το χρέος και η τρίτη θα είναι για εκκρεμότητες που σχετίζονται με το πρόγραμμα».

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ταυτόχρονα βέβαιος ότι η χώρα θα επιτύχει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και δεν θα απαιτηθεί κανένα νέο μέτρο.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…