Newsroom

Newsroom

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο πρόγραμμα "Basket Αγάπης" από την Stoiximan και τον ΕΣΑΚΕ

Basket Αγάπης», το πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας της Stoiximan στο πλαίσιο της χορηγίας της Stoiximan.gr Basket League σε συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ, διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος. Βασικός στόχος της κοινωνικής δράσης ήταν η στήριξη και η ενίσχυση άπορων οικογενειών και ιδρυμάτων στις πόλεις όπου εδρεύουν οι ομάδες της Α1, ενώνοντας αλληλέγγυα τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας.

58e61d4f1dc52434358b45da

Στο πλαίσιο της ενέργειας «Basket Αγάπης» και πριν από την έναρξη των αγώνων το φίλαθλο κοινό είχε τη δυνατότητα να προσφέρει τρόφιμα, παράλληλα με τη συλλογή προϊόντων που διέθεταν οι διοργανωτές από τις τοπικές αγορές, προσφέροντάς τα σε άπορες οικογένειες και Κοινωνικά Παντοπωλεία. Επιπλέον, αθλητές των ακαδημιών των ομάδων είχαν την ευκαιρία να συνεισφέρουν στην οικονομική ενίσχυση των τοπικών ιδρυμάτων, λαμβάνοντας μέρος στην εκτέλεση τριών βολών κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου. Κάθε εύστοχη βολή ισοδυναμούσε με οικονομική ενίσχυση των ιδρυμάτων.

Το «Basket Αγάπης» ξεκίνησε από τη Λευκάδα ενώ ακολούθησαν επόμενοι σταθμοί σε πόλεις ανά την Ελλάδα, συγκεντρώνοντας συνολικά το ποσό των 28.000 ευρώ μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών από την έναρξή του. Συγκεκριμένα, τρόφιμα και χρήματα αντίστοιχα διατέθηκαν στη Λευκάδα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Λευκάδας, στο Λαύριο στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Λαυρίου, στην Πάτρα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Μητρόπολης “Το κελάρι της Αγάπης” και στην Τράπεζα Τροφίμων του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, στη Χαλκίδα στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου και στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Χαλκίδας, στα Τρίκαλα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στον Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Τρικκαίων, στην Αμαλιάδα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στις Κοινωνικές Δομές Σίτισης και Στέγασης του Δήμου Ήλιδας, στη Ρόδο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων Ρόδου «Ο Άγιος Άνδρέας» και στον Δωδεκανήσιο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών «Η Ροδαυγή, και τέλος στο Ρέθυμνο στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρεθύμνου και στα Συσσίτια Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνου.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ κ. Βαγγέλης Γαλατσόπουλος τόνισε μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος «Basket Αγάπης» για την φετινή σεζόν: «Για τον ΕΣΑΚΕ το μπάσκετ είναι πρώτα από όλα προσφορά στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη την στήριξη μας στην δύσκολη περίοδο που διέρχεται η χώρα. Με μεγάλη χαρά συνεργαστήκαμε με τον μεγάλο χορηγό της Basket League STOIXIMAN.GR στην περιοδεία αλληλεγγύης «Basket Αγάπης», η οποία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Θέλω να ευχαριστήσω τον μεγάλο χορηγό της Basket League STOIXIMAN.GR, όλες τις ΚΑΕ για την πρόθυμη συμμετοχή τους και πάνω από όλους τους φιλάθλους του πρωταθλήματος μας, που «αγκάλιασαν» την πρωτοβούλια και σε εκείνους οφείλεται το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας της».

Σε δήλωσή του ο Διευθυντής Marketing & Επικοινωνίας κ. Πάνος Κωνστανόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας σημειώνοντας, «καταρχάς είμαι πολύ χαρούμενος που η πρωτοβουλία αυτή βρήκε εξαιρετική ανταπόκριση από τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες που την αγκάλιασαν και την επικοινώνησαν με συμμέτοχους τους ίδιους τους συμπολίτες τους. Αυτό αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι δίπλα μας είναι πρόθυμοι να συμμετέχουν σε κοινές προσπάθειες που δρουν προς όφελος όσων χρειάζονται τη στήριξή μας. Στη Stoiximan πιστεύουμε ότι σε κάθε μας δράση, σε κάθε μας χορηγική σχέση, πρέπει πάντα να εκπληρώνονται καλοί σκοποί και αυτοί να μοιράζονται στο σύνολο της κοινωνίας. Είναι αυτονόητο για εμάς ότι σε κάθε μας συνεργασία επιδιώκουμε να αναδεικνύουμε τις αξίες του αθλητισμού και της σύνδεσής του με την κοινωνία. Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον ΕΣΑΚΕ που υπήρξε συνοδοιπόρος μας σε αυτήν την περιοδεία προσφοράς σε όλες αυτές τις πόλεις».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…