Newsroom

Newsroom

Ολοκληρώθηκε η πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα (φωτο)

Ολοκληρώθηκε στο Κερατσίνι η πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά.

57dd71031dc524b46a8b461c

Αντιφασιστικές οργανώσεις, δήμοι, σωματεία εργαζομένων, φορείς και άλλες κοινωνικές ομάδες, συμμετέχουν στο τριήμερο κινητοποιήσεων 16-17-18 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Η συγκέντρωση και πορεία ξεκίνησε στην οδό Παύλου Φύσσα, πρώην Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλους δήμους της Αττικής και της Περιφέρειας.

Με αφορμή την επέτειο αυτή και τις εκδηλώσεις ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος με μήνυμά του τονίζει:

«Πέρασαν 3 χρόνια, από εκείνη τη νύχτα που o συμπολίτης μας, Παύλος Φύσσας, δολοφονήθηκε από τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής γιατί πίστευε στα ιδανικά της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας και αντιμαχόταν το φασισμό μέσα από τα τραγούδια του.

Τρία χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε και τιμάμε τη μνήμη του.

Είναι υποχρέωσή όλων μας να διατηρήσουμε το νόημα της θυσίας του.Οι εκπαιδευτικοί, οι δάσκαλοι των παιδιών μας, δεν θα πρέπει να αφήσουν το δηλητήριο του φασισμού να φωλιάσει στις ψυχές των μαθητών. Όπως στην σύγχρονη ιστορία μας, οι παππούδες μας νίκησαν τον φασισμό, έτσι και σήμερα δεν πρέπει να επιτρέψουμε στις φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες να βρουν πρόσφορο έδαφος στο νου και στην καρδιά των παιδιών μας.

Είναι υπόθεση όλων μας η υπεράσπιση της κοινωνίας της ελευθερίας και της δημοκρατικής αντίληψης των πολιτών ,χωρίς διακρίσεις , ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα , θρησκεία ή πολιτικές αντιλήψεις .

Η καρδιά του Παύλου χτυπά στις γειτονιές της πόλης μας.

Σας καλούμε στις τριήμερες εκδηλώσεις του Δήμου που διοργανώνονται στις 16-17 και 18 Σεπτέμβρη:

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 ώρα 8μμ

Θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα» από το 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου, CINE ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, Βύρωνος & Χηλής, Χαραυγή

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/9 ώρα 7μμ

RAP MONSTER FEST, RAP συναυλία, Καστράκι – Δραπετσώνα (πλησίον ΗΣΑΠ)

Η οικογένεια & φίλοι Παύλου ”Killah P” Φύσσα καλούν «όποιον θέλει να είναι δίπλα μας, στις 17 Σεπτεμβρίου ώρα 22:00 στο σημείο της δολοφονίας (Παύλου Φύσσα 60, Κερατσίνι) μόνο με ένα κερί για σιωπηλή συγκέντρωση και στις 18 Σεπτεμβρίου ώρα 19:00 στην έκταση «Καστράκι» (πλησίον ΗΣΑΠ Πειραιά, έναντι πύλης Ε2) όπου θα πραγματοποιηθεί το RAP MONSTERS FESTIVAL, μια διοργάνωση που ξεκίνησε ο Παύλος και συνεχίζουν οι φίλοι του, με σκοπό την συσπείρωση και ενεργοποίηση της νεολαίας για θέματα αλληλεγγύης».

Έλον Μασκ: To σχόλιο του στο Twitter για την Ελένη Τσολάκη – «Ένας πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»

InCollage 20240423 092006837

Έλον Μασκ: To σχόλιο του στο Twitter για την Ελένη Τσολάκη – «Ένας πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»

Ο ιδιοκτήτης του Twitter (X), Έλον Μασκ, φαίνεται να εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο που παρουσίαζε…

«Καρφιά» από τον Αντώνη Κανάκη για Μητσοτάκη: «Τον καλέσαμε αλλά τελικά δεν ήρθε-Δεν μπορούσε να ελέγξει τις ερωτήσεις» (video)

Κανάκης

«Καρφιά» από τον Αντώνη Κανάκη για Μητσοτάκη: «Τον καλέσαμε αλλά τελικά δεν ήρθε-Δεν μπορούσε να ελέγξει τις ερωτήσεις» (video)

Αποκαλύψεις έκανε ο παρουσιαστής των Ράδιο Αρβύλα, καθώς όπως είπε, ο πρωθυπουργός, απέφυγε να πάει…

Μαλαισία: 10 νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων – Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο

Μαλαισία

Μαλαισία: 10 νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων – Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο

Οι 10 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ήταν μέλη των πληρωμάτων των δύο ελικοπτέρων