Ολοκληρώνεται το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής

Το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνεται σήμερα με την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής. Σε ψηφοφορία θα τεθεί επίσης το θέμα της Περιφερειακής Συγκρότησης.

580317451dc52432078b4578

Οι εργασίες της χθεσινής ημέρας ολοκληρώθηκαν με την ψήφιση της Πολιτικής Απόφασης και των Θέσεων (για τις οποίες σχεδόν όλες οι τροπολογίες που προτάθηκαν έγιναν δεκτές από τις αρμόδιες επιτροπές), καθώς επίσης και η ποσόστωση φύλου 1/3 σε όλα τα όργανα.

Νωρίτερα, το Συνέδριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην περιλαμβάνονται οι βουλευτές στην ποσόστωση του 25% για την Κεντρική Επιτροπή, μετά από πρόταση που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Με αφορμή ψηφοφορία του Συνεδρίου που αποφάσισε αρχικά ότι οι βουλευτές περιλαμβάνονται στην ποσόστωση ύψους 25% για συμμετοχή στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ενδεχομένως δεν έγινε αντιληπτό ακριβώς το περιεχόμενο της πρότασης που ετέθη προς ψηφοφορία και το οποίο ήταν αντίθετο στο πνεύμα της δικής του εισήγησης. Ζήτησε να υπάρξουν δύο τοποθετήσεις υπέρ και δύο κατά και να επαναληφθεί η ψηφοφορία, όπως και τελικά έγινε, με το Συνέδριο να αποφασίζει κατά πλειοψηφία ότι οι βουλευτές δεν θα περιλαμβάνονται στην ποσόστωση του 25%.


Έριχναν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα ενώ η Αττική βρισκόταν στο «κόκκινο» για πυρκαγιές (video)

βεγγαλικα πάρνηθα

Έριχναν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα ενώ η Αττική βρισκόταν στο «κόκκινο» για πυρκαγιές (video)

Νέες εικόνες έρχονται στη δημοσιότητα από την Πάρνηθα, οι οποίες δείχνουν ασυνείδητους να συνεχίζουν απτόητοι…