Ολοκληρώνεται το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής

Το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνεται σήμερα με την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής. Σε ψηφοφορία θα τεθεί επίσης το θέμα της Περιφερειακής Συγκρότησης.

Οι εργασίες της χθεσινής ημέρας ολοκληρώθηκαν με την ψήφιση της Πολιτικής Απόφασης και των Θέσεων (για τις οποίες σχεδόν όλες οι τροπολογίες που προτάθηκαν έγιναν δεκτές από τις αρμόδιες επιτροπές), καθώς επίσης και η ποσόστωση φύλου 1/3 σε όλα τα όργανα.

Νωρίτερα, το Συνέδριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην περιλαμβάνονται οι βουλευτές στην ποσόστωση του 25% για την Κεντρική Επιτροπή, μετά από πρόταση που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Με αφορμή ψηφοφορία του Συνεδρίου που αποφάσισε αρχικά ότι οι βουλευτές περιλαμβάνονται στην ποσόστωση ύψους 25% για συμμετοχή στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ενδεχομένως δεν έγινε αντιληπτό ακριβώς το περιεχόμενο της πρότασης που ετέθη προς ψηφοφορία και το οποίο ήταν αντίθετο στο πνεύμα της δικής του εισήγησης. Ζήτησε να υπάρξουν δύο τοποθετήσεις υπέρ και δύο κατά και να επαναληφθεί η ψηφοφορία, όπως και τελικά έγινε, με το Συνέδριο να αποφασίζει κατά πλειοψηφία ότι οι βουλευτές δεν θα περιλαμβάνονται στην ποσόστωση του 25%.


Η κυβέρνηση πετάει στον δρόμο Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές από τις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά

Η κυβέρνηση πετάει στον δρόμο Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές από τις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά

Μια πρωτοφανή κατάσταση βιώνουν, εν μέσω αγωνιστικής περιόδου, οι αθλητές που διαμένουν στις εγκαταστάσεις του…