Ολοκαυτώματος Εδάφιο «Μακεδονομάχων»

Η νύχτα  «Νύχτα των Κρυστάλλων» αποτέλεσε την απαρχή του Ολοκαυτώματος. Στόχος οι Εβραίοι όλης της Γερμανίας. Την Παρασκευή, στην συγκέντρωση των «μακεδονομάχων» έξω από τον Λευκό Πύργο το τέρας του φασισμού, της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού έδωσε δυστυχώς το παρών.

NewsRoom 15/12/2018 | 12:15

Στη σκιά της κομματικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Παλέ ντε Σπορ και της ομιλίας του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση «μακεδονομάχων» έξω από τον Λευκό Πύργο που χαρακτηρίστηκε από χαμηλή συμμετοχή και από ναζιστικά σύμβολα και χαιρετισμούς. Η αστυνομία πριν από την έναρξη και κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων που έγιναν, χθες, στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε σε 49 προσαγωγές.

Ναζιστικά σύμβολα και βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος

Νωρίτερα, η συγκέντρωση των «μακεδονομάχων» έξω από τον Λευκό Πύργο χαρακτηρίστηκε από χαμηλή συμμετοχή (300- 350 άτομα) και από ναζιστικά σύμβολα και χαιρετισμούς. Μάλιστα οι δράστες προχώρησαν σε βεβήλωση του μνημείου του εβραϊκού Ολοκαυτώματος, καθώς σχημάτισαν με σπρέι μια σβάστικα

Μικρογραφία
Φωτογραφία Αντώνη Ρεπανά

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που δείχνουν διαδηλωτές με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους να χαιρετούν όπως ο Χίτλερ και να κρατούν πανό με τον κέλτικο σταυρό, το ναζιστικό σύμβολο που χρησιμοποιούν ανεξαιρέτως όλοι οι νεοναζί παγκοσμίως και φυσικά η ναζιστική οργάνωση του Μιχαλολιάκου.

Μικρογραφία

Υπενθυμίζεται ότι στη χτεσινή διαδήλωση ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπων συμμετείχαν μεταξύ άλλων μέλη της Χρυσής Αυγής.

Μικρογραφία

 

Όλα τριγύρω αλλάζουμε ..., μα η κουκούλα αντέχει στο χρόνο και τις μνήμες !