Newsroom

Newsroom

Όλοι οι «μέτριοι» ηθοποιοί στο πλευρό του Σπύρου Μπιμπίλα – «Θα σέβεσαι», απαντούν στον Λιγνάδη

Ένα μεγάλο κίνημα στήριξης και αλληλεγγύης στον Σπύρο Μπιμπίλα προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του Δημήτρη Λιγνάδη ότι πρόκειται για «μέτριο» ηθοποιό, αλλά και για το ΣΕΗ που δήθεν έχει συνωμοτήσει εναντίον του. 

μπιμπιλας8

“Η υπόθεση αυτή είναι κατασκευασμένη από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεσή μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ για τον τρόπο που διαχειρίζονται την Ένωση Ελλήνων Ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον Πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση”, γράφει ο Δημήτρης Λιγνάδης στο υπόμνημά του.

Στα social media των καλλιτεχνών κυριαρχεί η φράση «Είμαι ένας μέτριος ηθοποιός», έτσι ώστε να γίνει σαφής η στήριξη των ηθοποιών στον πρόεδρο του Σωματείου τους.

“Το πανταχόθεν βαλλόμενο Σωματείο μας των ηθοποιών δυναμώνει…Έχουμε νέες εγγραφές με αμείωτο ρυθμό. Αυτό μας τιμά και μας χαροποιεί εμάς τους “μέτριους”, που μας είχαν για συνεργάτες σπουδαίοι θεατράνθρωποι όπως ο Ζυλ Ντασσέν,Μάνος Χατζιδάκις, Γιώργος Μιχαηλίδης,Γιάννης Κακλέας,Γιώργος Μεσσάλας,Κοραής Δαμάτης,Πέτρος Ζούλιας,Ελένη Μαβίλη, Νίκος Ζερβός,Νίκος Κούνδουρος,Γιώργος Χαραλαμπίδης, Γιωργος Πανουσόπουλος, Τωνια Μαρκετάκη, Νίκος Νικολαίδης, Λίλυ Μελεμέ, Κώστας Χαραλάμπους, Άννα Χατζησοφιά, Κάρολος Ζωναράς, Κώστας Λυχναράς, Βασίλης Πλατάκης, Μάριος Ρετσιλας και τόσοι άλλοι…..Η άνοιξη θα ξανάρθει….”, έγραψε στη σελίδα του στο facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας πήρε θέση και έκανε ένα ποστ για το σχόλιο «μέτριος» ηθοποιός του Δημήτρη Λιγνάδη στον Σπύρο Μπιμπίλα, το οποίο έγινε viral.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Έτερος Εγώ» έκανε παράφραση του τίτλου της σειράς «Έτερος Εγώ – Κάθαρσις» γράφοντας: «Μέτριος Εγώ – Κάθαρσις, by Spyros Bibilas».

Σε προηγούμενο ποστ είχε γράψει: «Και μετά μου γράφετε, πως τα δικά μου σενάρια έχουν τρελές ανατροπές και φαντασία…..».

Η ηθοποιός Ηρώ Μανέ δήλωσε από την πλευρά της τη στήριξη της στον πρόεδρο του ΣΕΗ. 

«Σπύρο είμαστε εδώ είμαστε όλοι μαζί! Η άνοιξη στο θέατρο θα ξανάρθει…», έγραψε.

Η φωτογραφία που ανέβασε στο Facebook 

 H Mαίρη Συνατσάκη έγραψε στο Instagram: «Ως μέτρια ηθοποιός και επαγγελματίας ομοφυλόφιλη θα ήθελα να ευχηθώ μια πανέμορφη ημέρα σε όλους!» 

Το μήνυμα της θέλησε να στείλει και η Ζέτα Δούκα η οποία άνοιξε τον χορό των καταγγελιών στον χώρο του θεάτρου.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου έγραψε: «Ούτε στα όνειρα σου δεν θα νοιώσεις την αγάπη που έχουμε όλοι μας αυτή τη στιγμή στον Σπύρο Μπιμπίλα. Μην ξεχνάς πως θα μείνεις στην ιστορία ως βιαστής και όχι σαν ηθοποιός. Ούτε καν μέτριος. Η μέτρια Πηνελόπη Αναστασοπούλου». 

Η Βίκυ Σταυροπούλου έγραψε ότι  «δεν υπάρχει μεγαλείο εκεί που δεν υπάρχει απλότητα, καλοσύνη και αλήθεια. Λέων Τολστόι. Σπύρο Μπιμπίλα σε ευχαριστούμε για το μεγαλείο της ψυχής σου». 

«Είμαι μέτρια ηθοποιός, μέτρια σεναριογράφος, μέτρια επαγγελματίας ομοφυλόφιλος, αλλά είμαι περήφανη που ανήκω στο #σεη, ένα σωματείο που ιδρύθηκε το 1917, την χρονιά που συγκλόνισε τον κόσμο και έχει για πρόεδρο τον μέτριο #Μπιμπιλας #Μενδωνη_παραιτησου», έγραψε στο Twitter η ηθοποιός Άννα Χατζησοφιά.

«Καλύτερα να είσαι ο “μέτριος ηθοποιός” παρά ο “γνωστός σκηνοθέτης”…», έγραψε ο Χάρης Μαυρουδής.

Το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου στηρίζει τον Σπύρο Μπιμπίλα

Το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου, με ανακοίνωσή του, δηλώνει “την αμέριστη συμπαράστασή του στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και στον πρόεδρό του, εξαίρετο συνάδελφό μας, Σπύρο Μπιμπίλα, μετά την αήθη επίθεση που δέχτηκε κατά το απολογητικό υπόμνημα Λιγνάδη-Κούγια”.

“Το ΣΕΗ το τελευταίο διάστημα έχει αναδειχθεί σε έναν χώρο δημοκρατίας, διαβούλευσης, ασφάλειας, αξιοπρέπειας, προάσπισης των δικαιωμάτων των ηθοποιών και χαράζει τον δρόμο για την αλλαγή στο υπάρχον πολιτιστικό γίγνεσθαι. Στεκόμαστε αρωγοί και συνοδοιπόροι σε αυτήν την προσπάθεια και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στον χώρο του πολιτισμού να δηλώσουν παρόντες και παρούσες”, καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου.

 

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…