Newsroom

Newsroom

ΟΛΜΕ: Ο κ. Καψής πλήττει τη δημοσιογραφία

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΟΛΜΕ για το άρθρο του Μανώλη Καψή, με το οποίο ο δημοσιογράφος έσταξε «χολή» εναντίον των εκπαιδευτικών

95510

Με αφορμή την εκπαιδευτικό που δεν φορούσε μάσκα και τις εκλογές των αιρετών που εκτυλίχθηκαν σε εκλογές-παρωδία μετά την αποχή του 93% των εκπαιδευτικών, ο Μανώλης Κάψης έγραψε μεταξύ άλλων ότι «αυτή η “ελαφριά” αντίληψη του νόμου και των υποχρεώσεων των δημόσιων λειτουργών διαπερνά όλες τις αντιδράσεις της ΟΛΜΕ εδώ και χρόνια. Από τον καιρό που κατέβαιναν σε απεργία εν μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων, αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία των μαθητών ή αρνούνταν να βαθμολογήσουν τα γραπτά των υποψηφίων, αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά τους».

«Δε μας προκαλεί καμία εντύπωση η συνεχιζόμενη επίθεση συγκεκριμένων κάθε φορά δημοσιογράφων εναντίον της ΟΛΜΕ. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που σε ρόλο αυτόκλητου εισαγγελέα, εγκαλούν οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα διεκδικεί τα δικαιώματά της και διαταράσσει την ηρεμία του συστήματος» απαντά η ΟΛΜΕ, προσθέτοντας ότι η ΟΛΜΕ «ποτέ δε ζήτησε διακριτική μεταχείριση για τους εκπαιδευτικούς σε σχέση με τους υπολοίπους πολίτες. Διαμαρτύρεται όμως για την απαράδεκτη ισοπεδωτική τακτική που έχει επιβληθεί και που αποκρύπτει τις κυβερνητικές ευθύνες». 

Σε ο,τι αφορά τις ηλεκτρονικές εκλογές, η Ομοσπονδία απαντά στον κ. Καψή:

«Θα διαπιστώσατε ήδη την ομόθυμη στάση των εκπαιδευτικών. Η αποχή του 93% των υπηρετούντων καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την ηλεκτρονική ψηφοφορία δίνει ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων σας  υπενθυμίζουμε επίσης ότι σε όλες τις προηγούμενες αρχαιρεσίες δια Ζώσης, όπως ακριβώς προβλέπονται από το ΠΔ 1/2003, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών ήταν περίπου 82%. Σας λέει κάτι αυτό;» αναφέρει, ενώ σχετικά με την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών και την εκπαιδευτική άδεια τον κατηγορεί ότι αποσιωπά το γεγονός ότι η άδεια για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων είχε δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας, επί Υπουργίας Ευθυμίου, χωρίς η ΟΛΜΕ να τη ζητήσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Δε μας προκαλεί καμία εντύπωση η συνεχιζόμενη επίθεση συγκεκριμένων κάθε φορά δημοσιογράφων εναντίον της ΟΛΜΕ. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που σε ρόλο αυτόκλητου εισαγγελέα, εγκαλούν οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα διεκδικεί τα δικαιώματά της και διαταράσσει την ηρεμία του συστήματος.

Τελευταίο κρούσμα, η επίθεση που δέχτηκε η Ομοσπονδία για τη θέση που πήρε στο ζήτημα συναδέλφου που δε φορούσε μάσκα στην τάξη, αλλά και στο σοβαρότερο ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Η ΟΛΜΕ κύριε Καψή, ποτέ δε ζήτησε διακριτική μεταχείριση για τους εκπαιδευτικούς σε σχέση με τους υπολοίπους πολίτες. Διαμαρτύρεται όμως για την απαράδεκτη ισοπεδωτική τακτική που έχει επιβληθεί και που αποκρύπτει τις κυβερνητικές ευθύνες, σύμφωνα με την οποία ο παραβάτης της διάταξης περί υποχρεωτικής μάσκας εξισώνεται με τον βιαστή και τον δολοφόνο και οδηγείται σιδηροδέσμιος στο Αυτόφωρο.

Όσον αφορά στο θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, θα διαπιστώσατε ήδη την ομόθυμη στάση των εκπαιδευτικών. Η αποχή του 93% των υπηρετούντων καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την ηλεκτρονική ψηφοφορία δίνει ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων σας  υπενθυμίζουμε επίσης ότι σε όλες τις προηγούμενες αρχαιρεσίες δια Ζώσης, όπως ακριβώς προβλέπονται από το ΠΔ 1/2003, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών ήταν περίπου 82%. Σας λέει κάτι αυτό;

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία εφαρμόστηκε στα ΑΕΙ της χώρας, γιατί μερίδα της πανεπιστημιακής κοινότητας παρενέβαινε και παρακώλυε την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Συνέβη κάτι τέτοιο στη Δημόσια Εκπαίδευση και δεν το γνωρίζουμε; Το Υπουργείο Παιδείας, με πρόσχημα την πανδημία, αποφάσισε μονομερώς να εφαρμόσει την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στον χώρο της εκπαίδευσης. Την ίδια περίοδο οι εκλογές για τα αντίστοιχα Υπηρεσιακά Συμβούλια των άλλων Υπουργείων είχε αποφασιστεί να γίνουν με την παραδοσιακή μέθοδο της κάλπης. Γιατί αυτή η διαφοροποίηση. Μήπως ο κορονοϊός προσβάλλει επιλεκτικά τους εκπαιδευτικούς;

Επιπρόσθετα, για να δικαιολογήσετε τη στήριξή σας στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, επικαλείστε τη φρασεολογία του Υπουργείου Παιδείας περί εξοικονόμησης διδακτικών ωρών. Αποσιωπάτε φυσικά το γεγονός ότι η άδεια για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων είχε δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας,  επί Υπουργίας Ευθυμίου, χωρίς η ΟΛΜΕ να τη ζητήσει. Η θέση της ΟΛΜΕ είναι για εκλογές με κάλπες, σε εργάσιμη μέρα χωρίς άδεια, δηλαδή χωρίς οι μαθητές να χάνουν τα μαθήματά τους

Επειδή, κύριε Καψή, παρουσιάζεστε φανατικός υπέρμαχος της Τεχνολογίας και συνακόλουθα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, καλό είναι να ρίξετε μία ματιά σε όσα τραγελαφικά συνέβησαν στις πρόσφατες Προεδρικές Εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εμφανίστηκαν πολλά προβλήματα στους ηλεκτρονικούς εκλογικούς καταλόγους και στις επιστολικές ψήφους. Σας πληροφορούμε επίσης ότι εκατοντάδες συνάδελφοι δεν έλαβαν το σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα για να ψηφίσουν, χωρίς βέβαια να στενοχωρηθούν και ιδιαίτερα.

Εν κατακλείδι, είμαστε βέβαιοι ότι οι επιθέσεις αυτού του είδους από συγκεκριμένη μερίδα του δημοσιογραφικού κόσμου, θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. Θα ανησυχήσουμε πραγματικά, εάν σταματήσουν να ασχολούνται μαζί μας.

Τότε είναι βέβαιο ότι κάτι λάθος θα έχουμε κάνει.

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…