Newsroom

Newsroom

Ολλανδία: Συνελήφθη ο μπούφος – τρομοκράτης που εξαπέλυε επιθέσεις σε πολίτες

Στα δίχτυα ενός εκπαιδευτή γερακιών έπεσε ο… μπούφος-τρομοκράτης, που είχε σπείρει τον πανικό εδώ και έναν χρόνο στην πόλη Πούρμερεντ…

boufos

Στα δίχτυα ενός εκπαιδευτή γερακιών έπεσε ο… μπούφος-τρομοκράτης, που είχε σπείρει τον πανικό εδώ και έναν χρόνο στην πόλη Πούρμερεντ της βόρειας Ολλανδίας. Το πτηνό εξαπέλυε αιφνιδιαστικές επιθέσεις, τραυματίζοντας τους κατοίκους στο κεφάλι! Το νυκτόβιο πουλί –με άνοιγμα φτερών που μπορεί να φτάσει ακόμη και το 1,80 μέτρο- είχε στο ενεργητικό του περισσότερες από 50 επιθέσεις στην πόλη! Πλησίαζε εντελώς αθόρυβα τους ανυποψίαστους περαστικούς και τους άφηνε αιμόφυρτους.

Ο Δήμος της πόλης ανακοίνωσε ότι ο μπούφος αιχμαλωτίστηκε σήμερα από έναν εκπαιδευτή γερακιών και είναι σε καλή κατάσταση η υγεία του. Παραμένει αιχμάλωτος, μέχρι να μεταφερθεί στο κατάλληλο περιβάλλον. Οι μπούφοι είναι προστατευόμενο είδος στην Ευρώπη και μια οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαγορεύει την αιχμαλωσία τους. Ο δήμος του Πούρμερεντ πήρε ειδική άδεια για να οργανώσει το “κυνήγι” του επιθετικού πτηνού, καθώς οι επιθέσεις γίνονταν όλο και πιο σοβαρές ενώ πολλοί άνθρωποι έτρεμαν να βγουν από τα σπίτια τους.

Το πουλί περίμενε υπομονετικά να πέσει η νύχτα για να εξαπολύσει τις επιθέσεις του. Τον Φεβρουάριο, δύο μέλη ενός τοπικού αθλητικού συλλόγου δέχτηκαν επίθεση ενώ έκαναν προπόνηση και ο ένας τους χρειάστηκε έξι ράμματα στο κεφάλι. Τουλάχιστον 15 επιθέσεις πραγματοποίησε το πτηνό σε υπαλλήλους και ασθενείς κέντρου για την αποκατάσταση αναπήρων. Το προσωρινό μέτρο του Δήμου; Σύστησε στους κατοίκους να κυκλοφορούν στους δρόμους τις νυχτερινές ώρες κρατώντας… ομπρέλα!