Ζωή Χαλιδιά

Ολική ταπείνωση!

Η πόζα του Κουμουτσάκου αντιπροσωπεύει το σύνολο της κυβέρνηση. Μία κυβέρνηση που σε ό,τι έχει κληθεί να διαχειριστεί τα έχει κάνει σκατά, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει να διαχειρίζεται το οτιδήποτε επικοινωνιακά, με φωτογραφίες και μετάθεση ευθυνών

koumoutsakos 1

Ο μεγαλύτερος φόβος είναι η πείνα κι η μεγαλύτερη κατάντια ο εξευτελισμός. Κι αν κάτι χαράχτηκε βαθιά εντός μας, την περίοδο Σαμαροβενιζέλων, ήταν η εικόνα του ανθρώπου που μάζευε από τα κάδο του δήμου ένα πεταμένο  τενεκέ λάδι για να τον στραγγίσει. Ήταν μια μακρά περίοδος φόβου και άκρατης ταπείνωσης που προκάλεσε μια πρωτοφανή αλλαγή στα πολιτικά δρόμενα του τόπου. 

Μετά όμως την πάροδο 4 ετών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επήλθε λήθη που άφησε πίσω καταστάσεις και βάσανα της ζωής. Η πλειοψηφία της κοινωνίας ανακατασκεύασε τις παραστάσεις της, ανασχημάτισε τον μύθο της και κουνώντας φαντασιακές εθνικιστικές σημαίες, επέλεξε ξανά την ταπείνωση. Λες και ένα μεγάλο μέρος του λαού, ζήτησε με την ψήφο του άφεση αμαρτιών από τον πατέρα τύραννο, που τόσο πολύ τόλμησε να αμφισβητήσει την εξουσία του. 

Αυτή η απώλεια της αλήθειας, μας έριξε όλους σε μία περίοδο βαθιάς αποσύνθεσης. Με μια κυβέρνηση που έχει σκαρώσει μια ηθική και μία πολιτική για προσωπική της χρήση. Που έχει κατασκευάσει ένα χρυσοπληρωμένο επικοινωνιακό δίκτυο συνενοχής και ψευδούς συναίνεσης. 
Τούτων δοθέντων η καθημερινότητά μας εμπεριέχει πολύ Φουρθιώτη, πολύ Λιγνάδη, πολύ βρώμα και δυσωδία. Και το χειρότερο πολύ θάνατο. Θάνατο ανθρώπων, θάνατο της λογικής, θάνατο δημοκρατικών κεκτημένων, θάνατο της δικαιοσύνης. Ούτε καν ο φόβος των ποινικών κυρώσεων δεν υπάρχει για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ξέρει να θάβει τις πομπές και τα σκάνδαλά της βαθιά στο χιόνι. Όπως φρόντισε, μες στον χθεσινό χαμό, να αρχειοθετήσει τις δικογραφίες των Άδωνη Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη Novartis.

Πάντως απ΄ όλη την ξεφτίλα της Δευτέρας που υποστήκαμε, με την πρωτεύουσα ενός ευρωπαϊκού κράτους να «κλείνει» λόγω χιονιά -στο Νευροκόπι και τη Φλώρινα ακόμα γελάνε-, με χιλιάδες άτομα να μένουν 17 ώρες αποκλεισμένα χωρίς νερό και θέρμανση, στην κεντρικότερη οδική αρτηρία του Λεκανοπεδίου, μία εικόνα πρυτανεύει. Και ανήκει στον βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο. Ο πολιτικός καθισμένος στην μεγαλόπρεπη αυλή της οικίας του, απολαμβάνει χαμογελαστός το παχύ χιόνι. Ενώ σε άλλη ανάρτησή του βεβαιώνει τους ψηφοφόρους ότι ο νους του είναι στους αποκλεισμένους οδηγούς της Αττικής Οδού. Ολική ταπείνωση!

Η πόζα του Κουμουτσάκου αντιπροσωπεύει το σύνολο της κυβέρνηση. Μία κυβέρνηση που σε ό,τι έχει κληθεί να διαχειριστεί τα έχει κάνει σκατά, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει να διαχειρίζεται το οτιδήποτε επικοινωνιακά, με φωτογραφίες και μετάθεση ευθυνών. Και είναι απορίας άξιο πως ο άφαντος πρωθυπουργός δεν ανέβασε φωτό να παίζει χιονόμπαλες. Το είχε κάνει και το καλοκαίρι, όταν καιγόταν το σύμπαν, ποζάροντας με ένα κοριτσάκι στην ακρογιαλιά στο Μαράθι.
Καλή ξεφτίλα να ΄χουμε…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

elefantas montana

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

Το NBC Montana μετέδωσε πλάνα με τον 58χρονο ασιατικό ελέφαντα ονόματι «Βιόλα» να βρίσκεται στους…

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Θεσσαλία

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για πολύ δύσκολες συνθήκες τη Παρασκευή και το…