Ολιγοήμερη παράταση αιτήσεων στο αγγλόφωνο μεταπτυχιακό Μεσογειακών Σπουδών

Τα πιο επίκαιρα ζητήματα της ευρύτερης «γειτονιάς» μας σε ένα εξαιρετικά ελκυστικό πρόγραμμα σπουδών

BlackMarble20161km

Ολιγοήμερη παράταση, μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου, δόθηκε προκειμένου να προλάβουν να γίνουν οι αιτήσεις των υποψήφιων φοιτητών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μεσογειακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 

Πρόκειται για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα αυξημένων προδιαγραφών που πραγματοποιεί το συγκεκριμένο τμήμα σε συνεργασία με ευρωπαϊκά ινστιτούτα και πανεπιστήμια εγνωσμένου κύρους.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μεσογειακών Σπουδών προσφέρεται από το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του ΠαΠελ σε συνεργασία με το Department of Cultural Heritage και το Department of Political and Social Sciences του University of Bologna (Ιταλία),
το Inalco – Institut national des langues et civilisations orientales (INALCO) του Université Sorbonne Paris Cité (Γαλλία), το Department of International Relations του Yaşar University (Τουρκία), το Department of Economics and Finance of the Neapolis University of Pafos (Κύπρος)
και το Olympia Summer Academy (Ελλάδα).

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μεσογειακών Σπουδών έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ένα ευέλικτο και δυναμικό πρόγραμμα-ομπρέλα που να καλύπτει μια ευρεία ποικιλία θεμάτων και προβλημάτων σε διάφορους κλάδους (Πολιτική Επιστήμη, Διεθνείς Σχέσεις, Πολιτιστικές Σπουδές και Οικονομικά). Βασίζεται σε μια πολυδιάστατη προσέγγιση μιας σειράς πιεστικών, αν και αλληλένδετων, ερωτημάτων όπως η σύγκρουση, η ασφάλεια και ο εθνικισμός· ο εκδημοκρατισμός, η κοινωνία των πολιτών και η Αραβική Άνοιξη · οι πολιτισμοί και η πολυπολιτισμικότητα· το γυναικείο ζήτημα και τον ακτιβισμό · την οικονομική κρίση και την ανάπτυξη · και την ενεργειακή ασφάλεια και τις περιβαλλοντικές προκλήσεις. 

Η διάρθρωση του προγράμματος διευκολύνει τη διαφορετική συμβολή των καθηγητών των διαφόρων συμμετεχόντων ιδρυμάτων, επιτρέποντας και στηρίζοντας την ευρεία εστίαση του προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μεσογειακών Σπουδών, το πρόγραμμα σπουδών, τους καθηγητές, τις διορίες και τα δικαιολογητικά των αιτήσεων μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στην αναλυτική ιστοσελίδα του Προγράμματος.
 

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…