Όλη η κοινωνία στο πλευρό του Β. Δημάκη

Κοινωνικές συλλογικότητες (η Εναλλακτική Παρέμβαση-Δικηγορική Ανατροπή και η ομάδα #SupportArtWorkers) πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κρατούμενο φοιτητή Βασίλη Δημάκη, στο μετρό της Κατεχάκη.

5083793

Η πορεία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εμποδίστηκε από αστυνομικές κλούβες που έκλεισαν τη λεωφόρο Κανελοπούλου.

Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας στα χέρια τους φωτογραφίες του Β. Δημάκη, ένωσαν  τις φωνές τους στο δίκαιο αίτημα του για πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Κεντρικό σύνθημα της πορείας είναι το: «Δεν είν’ δικαιοσύνη η βία, η τιμωρία / Θέλουμε αναμόρφωση με ανοιχτά βιβλία» και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: ενάντια στην «αδιαφορία της Πολιτείας και την αναλγησία του σωφρονιστικού συστήματος» που «εξανάγκασαν για πολλοστή φορά σε λευκή απεργία» τον Β. Δημάκη που παλεύει για την εξ αποστάσεως συνέχιση των ακαδημαϊκών σπουδών».

Κλούβες έχουν δημιουργήσει φραγμό προκειμένου να αποτρέψουν τους διαδηλωτές να φτάσουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το μήνυμα των αλληλέγγυων ήταν η ισχυρή αποδοκιμασία της αδιαφορίας της Πολιτείας και η αναλγησία της αρμόδιας ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, που εξανάγκασαν για πολλοστή φορά σε λευκή απεργία τον Β. Δημάκη, ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναζαν : «Ενάντια στο κράτος το εκδικητικό, θέλουμε τον Δημάκη στο Πολιτικό», έδωσε τον παλμό και ακολούθησε το: «Αυτοί που τώρα τρομοκρατούν /με του λαού την πάλη θα λογαριαστούν».

 

Γ. Νταλάρας: Είμαστε δίπλα του χωρίς προφάσεις και δικαιολογίες. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό σε μια δημοκρατική χώρα. Απαιτούμε από την Πολιτεία να τον ακούσει

Την πλήρη στήριξη του στον ετοιμοθάνατο απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη στον οποίο δεν επιτρέπουν να συνεχίσει τις σπουδές του, έδωσε ο Γιώργος Νταλάρας, απαιτώντας ταυτοχρόνως από την Πολιτεία να τον ακούσει.

Σε μια ιδιαιτέρως φορτισμένη ανάρτηση στο Facebook o δημοφιλής ερμηνευτής έγραψε:

Δεν θα σας επιτρέψω να με ξανακάνετε αυτό που ήμουν”. Αυτά τα λόγια του Βασίλη Δημάκη ξεκλειδώνουν για δεύτερη φορά την ψυχή μου και με κάνουν να θέλω να σταθώ δίπλα του ανεπιφύλακτα.

Ήταν πριν δυο χρόνια όταν μάθαμε για τη μεγάλη υπέρβαση που έκανε αυτό το παιδί. Τελείωσε με άριστα το νυχτερινό σχολείο και μπήκε δεύτερος στο Πανεπιστήμιο, κατά τη διάρκεια της κράτησής του.

Και τώρα ο κρατούμενος φοιτητής Βασίλης Δημάκης – αδικημένος βάναυσα από το σωφρονιστικό σύστημα – συνεχίζει την απεργία πείνας… Αυτή η εξέλιξη μας δημιουργεί μεγάλη ανησυχία και μεγάλη έκπληξη. Η πρόφαση του κορωνοϊού, όπως δείχνουν τα γεγονότα, είναι τουλάχιστον αστεία.

Δεν μπορεί μια ευνομούμενη και δημοκρατική Πολιτεία να τιμωρεί έναν άνθρωπο που έδειξε έμπρακτα τη μέγιστη μεταμέλεια μέσω της μόρφωσης, της παιδείας και της κοινωνικής του συμπεριφοράς. Ειδικά όταν εκπροσώπησε τους συγκρατούμενούς του στο αίτημα για κανόνες υγιεινής στους χώρους κράτησης.

Δεν μπορεί μια ευνομούμενη και δημοκρατική Πολιτεία να εκδικείται έναν άνθρωπο που υποδειγματικά εκτίει την ποινή του και το μόνο ”λάθος” του είναι πως διεκδίκησε το ίσο δικαίωμα στην εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της κράτησής του.

Είναι πολύ νωπές οι μνήμες των δύο μαρτύρων μουσικών του Grup Yorum στη γειτονική χώρα, που πάλευαν για την ελευθερία της έκφρασης. Και σκεφτόμαστε πως δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό στο Βασίλη Δημάκη.

Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό σε μια δημοκρατική χώρα! Είναι πολύ παρήγορο αυτό που παρακολουθώ στο διαδίκτυο. Ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης, κυρίως από νέους ανθρώπους.

Και η δική μας γενιά όμως, άνθρωποι που ζήσαμε στην πλειοψηφία μας την αδικία της στέρησης της μόρφωσης λόγω κοινωνικών και πολιτικών συγκυριών, μαζί με τους νέους δεν θα το αφήσουμε έτσι. Είμαστε δίπλα στο Βασίλη Δημάκη, χωρίς προφάσεις και δικαιολογίες. Απαιτούμε από την Πολιτεία να τον ακούσει! Γιατί η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ”ακριβή”.

Conference League:Τι ισχύει για όσους εργαζόμενους δεν καταφέρουν να προσέλθουν στην εργασία τους

ΑTHENS Conference League

Conference League:Τι ισχύει για όσους εργαζόμενους δεν καταφέρουν να προσέλθουν στην εργασία τους

Σε ποια περίπτωση οι εργαζόμενοι πληρώνονται αν δεν καταφέρουν να πάνε στη δουλειά τους εξαιτίας…