Όλη η διαδικασία που προβλέπεται μετά την καταγγελία κατά Γεωργούλη – Η άμεση διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ και οι αντιδράσεις

Μηδενική ανοχή ΣΥΡΙΖΑ μετά τις καταγγελίες κατά Γεωργούλη

Alexis Georgoulis 48908854851 cropped 1

«Φωτιά» στα δημοσιογραφικά newsrooms έβαλε χθες η είδηση της καταγγελίας σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για κακοποίηση υπαλλήλου της Κομισιόν και ανερχόμενου πολιτικού στελέχους  του ΠΑΣΟΚ.

Η καταγγελία έγινε γνωστή αφότου η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, έκανε γνωστό στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου το αίτημα των Βελγικών Αρχών για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.

Η διαδικασία της άρσης ασυλίας

Ήδη έχει γίνει γνωστό ότι αναμένεται άμεσα να συγκληθεί η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (JURI), προκειμένου να αποφανθεί επί του αιτήματος των Βελγικών αρχών για την άρση ασυλίας του κ. Γεωργούλη.

Ωστόσο, την τελική απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία θα λάβει υπόψη και την απόφαση – εισήγηση της Επιτροπή JURI. Να σημειωθεί, ωστόσο, πως όλα δείχνουν ότι θα είναι μια μακρόχρονη διαδικασία δεδομένου ότι δεν έχει προγραμματιστεί η ακριβής ημερομηνία συνεδρίασης της επιτροπής νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οπότε, παραμένει εξίσου άγνωστο το πότε θα συγκληθεί η Ολομέλεια για να λάβει την οριστική απόφαση.

Παρόλα αυτά, όλα δείχνουν ότι η Επιτροπή JURI θα καταλήξει σε σχετική εισήγηση σε μια ή δυο εβδομάδες οπότε και το αίτημα των Βελγικών Αρχών θα επιστρέψει στην Ολομέλεια.

Άμεση αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ και διαγραφή Γεωργούλη

Με τη γνωστοποίηση του αιτήματος των Βελγικών Αρχών από τη Μετσόλα, η αξιωματική αντιπολίτευση άμεσα εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας γνωστό ότι ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται εκτός κόμματος και εκτός Ευρωομάδας: «Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

Πηγές της Κουμουνδούρου υπογράμμιζαν από τη πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η καταγγελία σε βάρος του Γεωργούλη ότι δεν υπήρχε προηγούμενη ενημέρωση. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Στέλιο Κούλογλου, πριν από περίπου 2 χρόνια, ο κ. Γεωργούλης είχε κληθεί από τον επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Παπαδημούλη, όταν υπήρξαν «απροσδιόριστες φήμες», αλλά τις είχε διαψεύσει. «Υπήρχαν φήμες απροσδιόριστες  και για το λόγο αυτό ο κ. Γεωργούλης κλήθηκε αρμοδίως για να απαντήσει αν υπήρχε κάτι και το αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεδομένης της άγνοιας που είχε η Κουμουνδούρου σύμφωνα και με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, να σημειωθεί ότι στο εσωτερικό του κόμματος καταγράφεται μια εύλογη ενόχληση η οποία δεν αφορά μόνο την καταγγελία καθαυτή αλλά και το γεγονός ότι ο κ. Γεωργούλης επέλεξε να μην ενημερώσει σχετικά.

 «Μηδενική ανοχή στην σεξουαλική παρενόχληση»

Σε ότι αφορά το περιεχόμενο της καταγγελίας, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και κεντρικό πολιτικό στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Βούτσης, «έδωσε τον τόνο» δηλώνοντας κατηγορηματικά σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN ότι: «είμαστε ξεκάθαρα κατ’ αρχήν από την πλευρά των γυναικών που στο πλαίσιο του ΜeΤoo καταγγέλλουν τέτοιες βίαιες και αποκρουστικές συμπεριφορές. Τώρα, το αν αυτές αφορούν την περίπτωση του Αλέξη Γεωργούλη, θα το δει η Δικαιοσύνη».

Σε αντίστοιχη δημόσια τοποθέτηση προχώρησε και ο κ. Παπαδημούλης μέσω ανάρτησης στο Twitter, σχολιάζοντας κατηγορηματικά: «Μηδενική ανοχή στην σεξουαλική παρενόχληση!

«Απαράδεκτη η δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας»

Μια ακόμα πτυχή του ζητήματος αφορά στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας, δεδομένου ότι αυτά έχουν γίνει ήδη γνωστά παρά και την επιλογή της ίδιας της καταγγέλλουσας να μη αποκαλύψει την ταυτότητά της.

Η γνωστοποίηση των στοιχείων της από ενημερωτικά site προκάλεσε την ηχηρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ όπου με σχετική ανακοίνωση   κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για διαρροή προσωπικών στοιχείων.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι η πηγές της Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν σε πολύ αυστηρούς τόνους ότι δεν «κρύβεται» ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τη διαρροή.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Βούτσης ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, απάντησε ότι: «Δεν θέλω να το πιστέψω. Δεν ξέρω κάτι περισσότερο, αλλά είμαι σίγουρος ότι το κόμμα δεν γνώριζε κάτι τέτοιο».

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

filaki

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

Ενώπιον του ανακριτή οι κατηγορούμενος αρνήθηκαν τα όσα καταλογίζονται σε βάρος τους

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Screenshot 2024 04 28 175209

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Ξέσπασε η γνωστή ηθοποιός σχετικά με την καθημερινότητα των σύγχρονων γυναικών, ενώ παράλληλα μίλησε και…

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…