Όλες οι συλλογές του Λούβρου στο διαδίκτυο - Για πρώτη φορά στην ιστορία του μουσείου

Το Λούβρο δίνει διαδικτυακή πρόσβαση σε 482.000 σπουδαία έργα δωρεάν με τον ιστότοπο collections.louvre.fr.

NewsRoom 30/03/2021 | 16:35

Η νέα online πλατφόρμα του μουσείου περιλαμβάνει συλλογές με εικόνες υψηλής ανάλυσης και περιγραφές των έργων. Για πρώτη φορά, ολόκληρη η συλλογή του Λούβρου είναι διαθέσιμη στο Διαδίκτυο, είτε πρόκειται για έργα που εκτίθενται στο μουσείο, για μακροπρόθεσμο δάνειο σε άλλα γαλλικά ιδρύματα είτε βρίσκονται στις αποθήκες του.

Οι διαδικτυακοί επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν τις  μόνιμες συλλογές του μουσείου που καταλαμβάνουν συνολικά έκταση 60.600 τετραγωνικών μέτρων και ανάμεσα σε αυτές είναι και οι ελληνικές, που καλύπτουν 25 αίθουσες και χώρους.

Οι επισκέπτες επίσης μπορεί να επισκεφθούν ξεχωριστά τα οκτώ τμήματα του μουσείου, το Τμήμα Ανατολικών Αρχαιοτήτων, το Τμήμα αρχαιοτήτων ελληνικών, ετρουσκικών και ρωμαϊκών, το Τμήμα πινάκων ζωγραφικής, το Τμήμα Καλλιτεχνικών Αντικειμένων, το Τμήμα Ισλαμικής τέχνης, το Τμήμα Γλυπτικής, το Τμήμα Ανατολικών Αρχαιοτήτων, το Τμήμα Αιγυπτιακής Τέχνης.

«Για πρώτη φορά, οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση σε ολόκληρη τη συλλογή έργων από έναν υπολογιστή ή smartphone δωρεάν, είτε εκτίθενται στο μουσείο, με δάνειο, ακόμη και μακροπρόθεσμα, ή σε αποθηκευτικό χώρο. Η εκπληκτική πολιτιστική κληρονομιά του Λούβρου είναι τώρα μόνο ένα κλικ μακριά! Είμαι βέβαιος ότι αυτό το ψηφιακό περιεχόμενο θα εμπνεύσει τους ανθρώπους να έρθουν στο Λούβρο για να ανακαλύψουν προσωπικά τις συλλογές», τόνισε ο Jean-Luc Martinez, Πρόεδρος-Διευθυντής του Μουσείου του Λούβρου.