Newsroom

Newsroom

Ολες οι λεπτομέρειες για την εκδήλωση των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων θα πραγματοποιήσει εκδήλωση την Πέμπτη 29 Ιουνίου στην πλατεία Εξαρχείων με θέμα: «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις». To koutipandoras.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρη Γερακαράκο θέλοντας να διευκρινίσει το σκεπτικό της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

5941478c1dc524817b8b4801

Γράφει ο Αντρέας Βάγιας 

Σύμφωνα με τον κ. Γερακαράκο, «τα Εξάρχεια είναι άβατο και γι’ αυτό το λόγο επιλέχθηκε ως παράδειγμα για να γίνει η εκδήλωση των αστυνομικών υπαλλήλων».

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ είπε ότι «στα Εξάρχεια ένας αστυνομικός δεν μπορεί να κόψει ούτε μια κλήση».

Ωστόσο, παρόλο τον αποκλεισμό στον οποίο υποστηρίζει ο πρόεδρος ότι υπόκεινται οι αστυνομικοί, την ίδια ώρα εμφανίστηκε σίγουρος ότι η εκδήλωση θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί κανονικά και μάλιστα εγγυήθηκε ότι η εκδήλωση θα διεξαχθεί ομαλά και δεν θα διαταράξει την καθημερινότητα των κατοίκων των Εξαρχείων.

Ωστόσο δεν ήταν ξεκάθαρος για το αν ο ίδιος θεωρεί απαραίτητη την συνδρομή και άλλων δυνάμεων της αστυνομίας.

Σε ερώτηση για το αν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα παραβρεθούν με την υπηρεσιακή τους περιβολή, ο κ. Γερακαράκος απάντησε ότι «δεν θεωρώ ότι πρόκειται για διαμαρτυρία κι επομένως μπορούν να έρθουν με την πολιτική τους περιβολή».

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ επίσης κατηγόρησε την Πολιτεία ότι απέχει από κάποιες περιοχές ενώ ανέφερε ότι πέρα απ’ όλα τα συνδικάτα της αστυνομίας θα απευθύνει πρόσκληση για την εκδήλωση και στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. «Θα τους καλέσουμε όλους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ η οποία μάλιστα καταλήγει, αναφέροντας «Αν όχι τώρα, πότε;»

«Εκδήλωση στην Πλατεία Εξαρχείων με θέμα: «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις»

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. θεματοφύλακας αρχών και αξιών της Δικαιοσύνης, της Ισότητας και της Δημοκρατίας και με θέσεις σταθερά απέναντι σε κάθε μορφή βίας και αυταρχισμού, παρεμβαίνει κάθε φορά υπέρ των δικαιωμάτων του Έλληνα πολίτη.

Τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται «τυφλά» φαινόμενα βίας, που στρέφονται κατά πολιτών αλλά και Αστυνομικών τα οποία τείνουν να γίνουν «Θεσμοποιημένη πραγματικότητα» με την ανοχή της επίσημης πολιτείας, που όμως η κοινωνία ουδέποτε τα αποδέχθηκε παρά του αντιθέτου που ορισμένοι πίστευαν.

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. κάνει την αρχή, αναλαμβάνει πρωτοβουλία να αναδείξει το πρόβλημα και διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις» που θα πραγματοποιηθεί την 29-06-2017 και ώρα 18:00 στην Πλατεία Εξαρχείων και καλεί τα πολιτικά κόμματα, φορείς, ενώσεις πολιτών για να αναδειχθούν οι πτυχές του προβλήματος και να κατατεθούν ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυσή τους.

Η ευθύνη για την σημερινή πραγματικότητα είναι τεράστια, αφού κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και επιτέλους ας σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε και να θέσουμε τoν δάκτυλον επί των τύπων των ήλων έστω και μετά από 43 χρόνια από τη μεταπολίτευση, έστω και τώρα.

Αν όχι τώρα, πότε;» 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…