Η Ευρώπη λυγίζει: "Να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη όποιο κι αν είναι το απoτέλεσμα" λένε Ολάντ-Ρέντσι

Να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, επιθυμούν τόσο ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ όσο…

hollande 13

Να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, επιθυμούν τόσο ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ όσο κι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι με σημερινές τους δηλώσεις.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν συνεργάτες του στην “Journal Du Dimanche”, ο Γάλλος πρόεδρος πρόκειται να συνομιλήσει με την Ανγκελα Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες απόψε, έπειτα από την ανακοίνωση του αποτελέσματος του ελληνικού δημοψηφίσματος. Στη συνέχεια, το πρωί της Δευτέρας, ο Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να τοποθετηθεί δημόσια.

«Είτε οι Ελληνες ψηφίσουν ”Ναι” είτε ”Οχι”, θα συνεχίσω να πιστεύω ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη», φέρεται να λέει πάντως σε συνεργάτες του ο Γάλλος πρόεδρος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Την ίδια ώρα, την ανάγκη να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες με τους ευρωπαίους ηγέτες όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα τονίζει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Il Messaggero».

Ο ίδιος εκτίμησε επίσης ότι η Ελλάδα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δεν θα βγει από την Ευρωζώνη και θα κάνει τα πάντα για να διαπραγματευτεί.

«Όταν βλέπεις έναν συνταξιούχο να κλαίει μπροστά σε μια τράπεζα και τους ανθρώπους που κάνουν ουρά μπροστά από τα ATM, αντιλαμβάνεσαι ότι μια χώρα τόσο σημαντική για τον κόσμο και για τον πολιτισμό της όσο η Ελλάδα δεν μπορεί να καταλήγει έτσι», τονίζει ο κ. Ρέντσι.

«Είναι επομένως προφανές, ότι την επόμενη ημέρα θα πρέπει να ξαναρχίσουμε να μιλάμε. Η πρώτη που το γνωρίζει αυτό είναι ακριβώς η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

 

 

Έριχναν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα ενώ η Αττική βρισκόταν στο «κόκκινο» για πυρκαγιές (video)

βεγγαλικα πάρνηθα

Έριχναν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα ενώ η Αττική βρισκόταν στο «κόκκινο» για πυρκαγιές (video)

Νέες εικόνες έρχονται στη δημοσιότητα από την Πάρνηθα, οι οποίες δείχνουν ασυνείδητους να συνεχίζουν απτόητοι…