Newsroom

Newsroom

Ολάντ: Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στο Eυρώ

Θερμές ήταν οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου μετά την συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο κ Ολάντ ξεκαθάρισε ότι…

Θερμές ήταν οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου μετά την συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο κ Ολάντ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα να φύγει από το ευρώ η Ελλάδα .Συγκεκριμένα ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε τα εξής «Χαιρετίζω τις προσπάθειες του Ελληνικού λαού τα τελευταία 2,5 χρόνια .Πρέπει να έχουμε επίγνωση
του τι έχει ήδη γίνει. Δεν τίθεται πια θέμα παραμονής η μη της Ελλάδας στο Ευρώ η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στο Ευρώ» Ο κ. Ολάντ ολοκληρώνοντας τόνισε « περιμένουμε την έκθεση της Τρόικα και τότε η Ευρώπη να κάνει αυτό που οφείλει»

Στην συνέχεια, σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη λέγοντας χαρακτηριστικά «για να πετυχουμε τους στόχους μας, μην ξεχνάμε την ανάπτυξη. Πρέπει να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης άμεσα». Παράλληλα τόνισε ότι «θα ήθελα να αναφέρω ότι σήμερα μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω τον γάλλο πρόεδρο και να μιλήσουμε για τις μεγάλες απειλές και προκλήσεις αλλά και τις κοινές προοπτικές .Κάποιοι ποντάρουν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει , βρίσκομαι εδώ για να επιβεβαιώσω τον Γάλλο πρόεδρο ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει» Ολοκληρώνοντας ο έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε «είμαστε λαός υπερήφανος και δεν θέλουμε να δανειζόμαστε. Ευρώπη μεταξύ άλλων σημαίνει δημοκρατία και αξιοπρέπεια»