Ολάντ για Grexit: Ας πούμε ότι κάναμε τον κ. Σόιμπλε να καταλάβει μόνος του…

Τον απολογισμό της θητείας του έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο ρόλο της Γαλλίας στον χειρισμό του ελληνικού ζητήματος.

58bd30991dc524a9698b4567

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του σε έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες – την γερμανική Suddeutsche Zeitung , τη γαλλική Le Monde, τον βρετανικό Guardian την καταλανική Vanguardia, την ιταλική Stampaκαι την πολωνική Wyborcza, o Ολάντ μιλώντας για τη συνεργασία του με τη Γερμανία, άφησε να εννοηθεί πως το Παρίσι συνέβαλε καθοριστικά για «άμβλυνση» της γερμανικής θέσης σε ότι αφορά τον ελληνικό πρόγραμμα.

«Η Γαλλία έχει αναλογιστεί τι θα κόστιζε η αποχώρηση της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Ερωτηθείς αν εκείνος ήταν που σταμάτησε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την ελληνική κρίση, ο Γάλλος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά:

«Ας πούμε ότι το κατανόησε από μόνος του. Θα μπορούσαμε να είχαμε φωνάξει “Κικιρίκου”  αλλά αυτό δεν ήταν η σωστή μέθοδος. Κι αν το παίζαμε ότι: «Η Γαλλία έχει νικήσει τη Γερμανία» ή η Γερμανία ανάγκασε τη Γαλλία να περιλάβει τις μικρές χώρες, θα είμαστε όλοι χαμένοι…

 

Επιπλέον, ο ίδιος θεωρεί αναπόφευκτη τη δημιουργία μίας Ε.Ε «πολλών ταχυτήτων», λέγοντας πως διαφορετικά θα καταρρεύσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Οι δηλώσεις αυτές του Σοσιαλιστή προέδρου της Γαλλίας έρχονται λίγο πριν την Συνάντηση Κορυφής που θα έχει στις Βερσαλίες παρουσία των Μέρκελ, Ραχόι και Τζεντιλόνι. 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…