Όλα τριγύρω αλλάζουν… εκτός από το φόντο του Μαξίμου

Όλα μένουν ίδια, από τη σελίδα στο ανοιχτό βιβλίο, μέχρι το τσάκισμα των σημαιών, και από την αντανάκλαση του ήλιου στο παράθυρο μέχρι την παραμικρή σκιά που δημιουργούν τα δέντρα 

5191509

Μόνο γέλιο και ερωτήματα μπορεί να προκαλέσει η επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνει διαγγέλματα σε… εικονικό φόντο όπου όλα είναι μετρημένα, υπολογισμένα και… ίδια.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως αρέσκεται ιδιαίτερα ή καταφεύγει αναγκαστικά στη λύση του green box ή αλλιώς green screen.

Συγκεκριμένα, όπως μπορείτε να δείτε, οι ομοιότητες στα διαγγέλματα του πρωθυπουργού την 21η Απριλίου όσο και την 25η Μαρτίου είναι κάτι παραπάνω από… οφθαλμοφανείς καθώς οι διαφορές περιορίζονται μόνο στα ρούχα που φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντίθετα, το φόντο είναι ακριβώς ίδιο κάτι που προδίδει και κάνει αυταπόδεικτο το κυβερνητικό ολίσθημα καθώς, όχι απλά είναι green box αλλά είναι και ηλίου φαεινότερον…

Έμπειροι τεχνικοί της τηλεόρασης εκτιμούν ότι το φόντο στο διάγγελμα Μητσοτάκη δεν ήταν φυσικό αλλά green box.  Κοντολογίς, υποστηρίζουν πως είναι γυρισμένο και μονταρισμένο χωρίς να απαιτείται η παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα υπέθετε λογικά κανείς πως κάπου κάνει τα διαγγέλματα και απλά βάζουν ψεύτικο φόντο από το Μαξιμου.

Πάντως δεν χρειάζεται να είναι κανείς εξειδικευμένος τεχνικός για να δει ότι κάθε λεπτομέρεια είναι ίδια στον φόντο των δύο τελευταίων διαγγελμάτων του πρωθυπουργού: Από τη σελίδα στο ανοιχτό βιβλίο, μέχρι το τσάκισμα των σημαιών, και από την αντανάκλαση του ήλιου στο παράθυρο μέχρι την παραμικρή σκιά που δημιουργούν τα δέντρα.

Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου:

Το διάγγελμα της 21ης Απριλίου:

Το βασικό ερώτημα είναι φυσικά από πού κάνει τα διαγγέλματα, αν όχι από το γραφείο του στο Μαξίμου.