«Όλα στους ιδιώτες» από τον Β. Οικονόμου και απαξίωση των εργαζόμενων στην καθαριότητα (video)

«Αδιανόητο και απάνθρωπο να λέει κάποιος το 2019 ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε την ζωή μας», σύμφωνα με το βουλευτή της ΝΔ

NewsRoom 22/10/2019 | 14:45

Απόψεις που θα ζήλευε μέχρι και η Θάτσερ εξέφρασε σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ο βουλευτής της Ν.Δ., Βασίλης Οικονόμου.

Στοχεύοντας προφανώς στο να οξύνει τα ένστικτα του κοινωνικού αυτοματισμού, μέσα από την χιλιοειπωμένη κατασκευή του δίπολου ιδιωτικός τομέας vs δημόσιου, o βουλευτής επιτέθηκε στους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και ευρύτερα σε όσους εργαζόμενους δουλεύουν στον Δημόσιο τομέα. «Αδιανόητο και απάνθρωπο να λέει κάποιος ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε την ζωή μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν φοβάται κανείς για την δουλειά του αλλά για τα προνόμια που έχει εξασφαλίσει εις βάρος κάποιων άλλων» απάντησε όταν οι δημοσιογράφοι του επισήμαναν ότι δεν μπορούμε να αποκαλούμε «ελίτ» τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Συνεχίζοντας μάλιστα το κρεσέντο νεοφιλελευθερισμού ο Β. Οικονόμου επιτέθηκε εκ νέου στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, λέγοντας: «Να μην ιδιωτικοποιήσουμε τη ζωή μας. Δηλαδή όλοι οι άλλοι τι είναι τα κορόιδα; Για ποιο λόγο να υπάρχει διαφορά στους δύο εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου;».

Στη συνέχεια επιδόθηκε στο δύσκολο έργο της προπαγάνδισης της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών του Δημοσίου, παρουσιάζοντας την αντίληψη της ΝΔ για τις κρατικές υπηρεσίες.

Όπως υποστήριξε: «Δεν είναι ιδιωτικοποίηση και ξεπούλημα. Υπάρχουν δύο αντιλήψεις, η μία αντίληψη λέει ακριβό, σπάταλο κράτος χωρίς καλές υπηρεσίες κράτος, πανάκριβο για τον πολίτη, πληρώνουμε φόρους, ανταποδοτικά, ασφαλιστικές εισφορές και λαμβάνω πίσω κάτι που δεν εξυπηρετεί και έχω κάτι ανταποδοτικό, κάτι που μπορεί να λειτουργήσει…»

«Ψευτοδιλήμματα του 80 και σοβιετικού τύπου οικονομία, το όλα στο κράτος» επέμενε για να πάρει την απάντηση από τον κ. Αλεξιάδη «συγκρούεται μία άποψη που θέλει να δώσει τα πάντα στους εργοδότες για συγκεκριμένους λόγους και οικονομικά συμφέροντα και υπάρχει μια άλλη άποψη που μιλά για αποτελεσματικό Δημόσιο σε όφελος της κοινωνίας».

Δείτε το απόσπασμα στην αρχή του video: