Newsroom

Newsroom

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τα drones κι ο ΑΝΤ1 δεν πρόλαβε να σας πει για τους ιπτάμενους αναρχικούς… (βίντεο)

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τα drones κι ο ΑΝΤ1 δεν πρόλαβε να σας πει… Μπορεί το απίστευτο σούπερ…

parkour 0

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τα drones κι ο ΑΝΤ1 δεν πρόλαβε να σας πει…

Μπορεί το απίστευτο σούπερ του ΑΝΤ1 «Επιθέσεις κατά των ΜΑΤ με παρκούρ στις ταράτσες των Εξαρχείων» να προκάλεσε ολόκληρη σειρά επιτυχημένων παρωδιών και χιουμοριστικών σχολίων, όμως μέσα στην καφρίλα του ο αστυνομικός συντάκτης του ΑΝΤΕΝΝΑ Γιώργος Καραϊβάζ ουσιαστικά περιέγραψε τους όρους διεξαγωγής  του σύγχρονου κοινωνικού πολέμου με όρους στρατιωτικής αναμέτρησης.

 

Μόνο που το έκανε λες και διάβαζε σκονάκι της Ασφάλειας, παραβλέποντας τους στρατιωτικούς όρους αναμέτρησης που ενέταξε στο δυναμικό της το όργιο κρατικής τρομοκρατίας, με αποκορύφωμα την αντιμετώπιση της μαζικότατης κινητοποίησης της 6ης Δεκεμβρίου.

 

Τα στρατιωτικοποιημένα ΜΑΤ και το ιππικό των ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ δίπλα στις Αύρες -που για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν-, με συμμετοχή εναέριων μέσων και σε ανοιχτή συνεννόηση με τους καθεστωτικούς μηχανισμούς προπαγάνδας.

 

 

Μάλιστα το αστικό καθεστώς εξουσίας δεν κρύβει τις προθέσεις του καθώς διαπραγματεύεται την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV για την καταστολή του νέου γύρου των πιο μαχητικών κοινωνικών αναμετρήσεων. Φυσικά τα UAV θα τα προμηθευτούν από το Ισραήλ -με την πλούσια εμπειρία από την κατοχή της Παλαιστίνης και την καταπίεση του ηρωικού λαού.

 

Επίσης φυσικά θα συμμετέχει στην προμήθεια και η εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη!

 

Κρίνουμε επομένως σκόπιμο να ενημερώσουμε το Γιώργο Καραιβάζ για τους όρους διεξαγωγής των επόμενων μαχών ώστε να λάβει τα μέτρα του και να προετοιμάσει τα νέα ευφάνταστα σενάρια της προπαγάνδας του!

 

‘Η έστω, όποιος τα γράφει ρε παιδί μου…     

 

Όπως περιέγραψε σε κείμενο του ο Λ.Λιγουριώτης οδηγίες προστασίας από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV ή Drones) δημοσίευσε ο Ολλανδός Ρούμπεν Πάτερ σε διάφορες γλώσσες, μετέδωσαν διεθνή ΜΜΕ. Το ενδιαφέρον είναι ότι ανάμεσα στις – ”επίσημες” – μεταφράσεις  και στα  ελληνικά!

 

 

 Οι οδηγίες  για τα UAV ή Drones – η χρήση των οποίων σε επιθέσεις με βλήματα κατά ανθρώπων έχει προκαλέσει αντιδράσεις –  αποτελούνται από δύο μέρη:

 

 

– Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται οι σιλουέτες των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ώστε να μπορούν να αναγνωρίζονται, και αναγράφονται οι αποστολές (κατασκοπεία, επίθεση), τις οποίες αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτελούν.

-Στο δεύτερο μέρος του εγγράφου περιέχονται συμβουλές για το πώς να ξεφύγει κάποιος από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Μεταξύ άλλων προτείνεται, συγκεκριμένα, την ημέρα να παραμένει κάποιος στη σκιά δέντρων και κτηρίων, να φέρει ”θερμική κουβέρτα” για την εξαπάτηση της θερμικής κάμερας και να μην χρησιμοποιεί κινητά τηλέφωνα και συσκευές με GPS.

 

Σε έντυπη έκδοση οι οδηγίες είναι διαθέσιμες στα αγγλικά και τα παστού, ενώ στην ηλεκτρονική και σε άλλες 18 γλώσσες,μετεδωσαν διεθνή μεσα.

Έχει την σημασία της πάντως η παρακάτω επισήμανση που έχει μπει στην εν λόγω ιστοσελίδα: Με τον τίτλο ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, γράφει ότι ο  σκοπός  του κειμένου  στην ιστοσελίδα που αναρτώνται οι Οδηγίες Επιβίωσης   είναι καθαρά πληροφοριακός, με την πρόθεση της ελεύθερης διανομής δημόσια διαθέσιμων πληροφοριών. Δεν εγκρίνουμε – συνεχίζει – τη βία ή την καταστροφική συμπεριφορά εναντίον ανθρώπων ή πραγμάτων με κανένα τρόπο και σε καμία μορφή. Ολόκληρο το περιεχόμενο μπορεί ελεύθερα να διαμοιραστεί, να διασκευαστεί, και να μεταφραστεί για μη εμπορικούς σκοπούς. Διατίθεται ελεύθερα από τον ιστότοπο: www.dronesurvivalguide.org

 

Ακολουθεί η έκδοση στα ελληνικά, όπως ακριβώς αναφέρεται στην ιστοσελίδα.

 

Οδηγός Επιβίωσης από Drones

 

 

–        Αναγνώριση

 

–        Επίθεση

 

–        Στρατιωτικές αναγνωριστικές επιχειρήσεις

 

–        Αστική επιτήρηση

 

–        Καταναλωτικό κοινό

 

Για ανεπίσημη χρήση μόνο

 

 Παγκόσμια ανάπτυξη των Drones από τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

 

Ελληνικά

 

 Η παρατήρηση πουλιών του 21ου αιώνα

 

Οι πρόγονοί μας εντόπιζαν τα φυσικά αρπακτικά από μεγάλη απόσταση από τις σιλουέτες τους. Άραγε σήμερα επαγρυπνούμε για τα αρπακτικά με τον ίδιο τρόπο; Τα drones είναι τηλεκατευθυνόμενες πτητικές συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οτιδήποτε, από επιτηρήσεις και θανάσιμες επιθέσεις, μέχρι επιχειρήσεις διάσωσης και επιστημονικές έρευνες. Τα περισσότερα drones χρησιμοποιούνται σήμερα από στρατιωτικές δυνάμεις για αναγνωριστικές επιχειρήσεις και επιθέσεις με τηλεχειρισμό από απόσταση, και το πλήθος τους συνεχώς αυξάνεται. Το 2012 η Αεροπορική Ομοσπονδιακή Διοίκηση των ΗΠΑ (Federal Aviation Administration, FAA) προέβλεψε ότι σε 20 χρόνια, μόνο πάνω από το έδαφος των ΗΠΑ θα πετούν πάνω από 30.000 drones. Καθώς αυτά τα ρομποτικά πτηνά θα καταστούν κοινός τόπος στο κοντινό μέλλον, πρέπει να προετοιμαστεί κανείς για το πώς θα τα αναγνωρίζει. Αυτός ο οδηγός επιβίωσης αποτελεί μια προσπάθεια να εξοικειώσει τόσο εμάς όσο και τις μελλοντικές γενεές σε ένα μεταβαλλόμενο τεχνολογικό περιβάλλον.

 

Αυτό το κείμενο περιέχει τις σιλουέτες των περισσότερο κοινών drones που χρησιμοποιούνται σήμερα ή θα χρησιμοποιηθούν σύντομα. Για κάθε ένα δηλώνεται η εθνικότητα και το κατά πόσον χρησιμοποιείται για επιτήρηση μόνον, ή και για θανάσιμη επίθεση. Όλα τα drones είναι σχεδιασμένα υπό κλίμακα για ταυτοποίηση του μεγέθους τους, από τα μέχρι 1 μέτρου drones για χρήση από οποιονδήποτε, μέχρι το Global Hawk μήκους 39,9 μέτρων. Το παρόν κείμενο μπορεί να ληφθεί ηλεκτρονικά σε μορφή .pdf ή .doc, ώστε να καταστεί ευρέως διαθέσιμο. Με την πάροδο του χρόνου θα γίνουν διαθέσιμες και νέες μεταφράσεις.

 

Απόκρυψη από τα Drones

 

Τα drones είναι εφοδιασμένα με εξαιρετικά ισχυρές κάμερες, οι οποίες μπορούν να εντοπίσουν ανθρώπους και οχήματα από ύψος αρκετών χιλιομέτρων. Τα περισσότερα drones είναι εφοδιασμένα με νυκτερινή όραση ή/και με κάμερες υπέρυθρης όρασης (αισθητήρες FLIR). Οι κάμερες αυτές μπορούν να διακρίνουν τις ανθρώπινες θερμικές υπογραφές από μεγάλη απόσταση, ημέρα ή νύχτα. Παρόλ’ αυτά, υπάρχουν τρόποι για απόκρυψη από τα drones.

 

1.      Ημερήσιο καμουφλάζ: Κρυφτείτε στη σκιά κτιρίων ή δένδρων. Χρησιμοποιείστε δένδρα με παχιά φυλλώματα ή ειδικά δίχτυα για καμουφλάζ.

 

2.      Νυκτερινό καμουφλάζ: Κρυφτείτε στο εσωτερικό κτιρίων ή κάτω από δένδρα ή φυλλώματα. Μη χρησιμοποιείτε φακούς ή φώτα αυτοκινήτων, ακόμα και από μακριά. Τα drones μπορούν να τα εντοπίσουν κατά τη διάρκεια νυκτερινών αποστολών.

 

3.      Θερμικό καμουφλάζ: Οι «κουβέρτες επιβίωσης» από mylar εμποδίζουν τη διέλευση των υπερύθρων ακτίνων. Η χρήση κουβέρτας επιβίωσης τη νύχτα εμποδίζει την υπέρυθρη ανίχνευση της εκπεμπόμενης θερμότητας. Επίσης, το καλοκαίρι, όταν η θερμοκρασία είναι μεταξύ 36°C και 40°C, οι υπέρυθρες κάμερες δεν μπορούν να διακρίνουν μεταξύ του ανθρώπινου σώματος και του περιβάλλοντος.

 

4.      Περιμένετε την κακοκαιρία: Τα drones δεν μπορούν να επιχειρήσουν σε δυνατούς ανέμους, καπνό, καταιγίδες και γενικά σε κακές καιρικές συνθήκες.

 

5.      Αποφυγή ασύρματης επικοινωνίας: Η χρήση κινητών τηλεφώνων και η επικοινωνία μέσω GPS μπορεί να προδώσει τη θέση σας.

 

6.      Διασπείρετε αντανακλαστικά κομμάτια γυαλιού ή ανακλαστικές επιφάνειες σε αυτοκίνητα ή οροφές κτιρίων, καθώς έτσι προκαλείται σύγχυση στις κάμερες των drones.

 

7.   Χρησιμοποιείστε για δόλωμα κούκλες βιτρίνας ή ομοιώματα σε ανθρώπινο μέγεθος, ώστε να εξαπατήσετε το αναγνωριστικό σύστημα των drones.

 

 

Ηλεκτρονική εξαπάτηση των Drones

 

Τα drones ελέγχονται από απόσταση. Οι πιλότοι που χειρίζονται τα drones μπορεί να είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, σε επίγειους σταθμούς ελέγχου. Ο έλεγχος γίνεται μέσω δορυφορικής διασύνδεσης δεδομένων, μέσω της οποίες ο πιλότος κατευθύνει το αεροπλάνο. Με παρεμβολή ή διακοπή της διασύνδεσης δεδομένων μπορεί κανείς να επέμβει στον έλεγχο των drones. Η διασύνδεση των δεδομένων μπορεί να είναι κρυπτογραφημένη, αλλά συχνά αυτό δεν συμβαίνει.

 

1.      Αναχαίτιση: Μια ευφυής και πολύπλοκη τεχνική χρησιμοποιεί λογισμικό ασύρματης υποκλοπής με χρήση δορυφορικού δίσκου καθώς και ένα τηλεοπτικό τμήμα συντονισμού συχνοτήτων για να αναχαιτίσει τις συχνότητες των drones. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να αναχαιτιστεί η επικοινωνία από και προς τα drones.

 

2.      Παρεμβολή: Με εκπομπή διαφορετικών συχνοτήτων ή ομάδων συχνοτήτων, η σύνδεση μεταξύ του πιλότου και του drone μπορεί να διακοπεί.

 

3.      Εξαπάτηση μέσω GPS: Μικροί και φορητοί πομποί GPS μπορούν να στείλουν ψευδή σήματα GPS και να εξαπατήσουν τα συστήματα πλοήγησης των drones. Για παράδειγμα, αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καθοδήγηση των drones σε αυτοκαταστροφικές πτητικές διαδρομές, ή ακόμη και για δημιουργία μιας ηλεκτρονικής τηλεχειριζόμενης αεροπειρατείας με σκοπό την προσγείωσή του drone σε σημείο επιλογής του «αεροπειρατή».

Πηγή: Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έδιωξε από το κέντρο υγείας Βάρδας τον επίορκο γιατρό που χρηματιζόταν από φαρμακευτικές εταιρείες

5848271

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έδιωξε από το κέντρο υγείας Βάρδας τον επίορκο γιατρό που χρηματιζόταν από φαρμακευτικές εταιρείες

Την αναστολή των καθηκόντων του επίορκου γιατρού αποφάσισε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης μετά…

Ασημακοπούλου: Απόδημος ξεσκεπάζει τα ψέματα της κυβέρνησης με ένα απίστευτο βίντεο – «Το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο»

Απόδημος

Ασημακοπούλου: Απόδημος ξεσκεπάζει τα ψέματα της κυβέρνησης με ένα απίστευτο βίντεο – «Το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο»

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», ανέφερε ο Δημήτρης Σαββίδης στο βίντεο…

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για όλα λίγη ώρα πριν περάσει την πύλη του στρατοπέδου στη…