Newsroom

Newsroom

Όλα όσα θα δούμε και θα ακούσουμε αυτή την εβδομάδα – Θέατρο, μουσική και σινεμά

Το Docville αυτή την εβδομάδα προτείνει παραστάσεις, ταινίες στην μικρή οθόνη, μουσική αλλά και νέες κυκλοφορίες βιβλίων.

F1 SPASMENH STAMNA

«Εύθυμες κυράδες» στον Πειραιά

F2 EYTHIMES KYRADES

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ο ξεπεσμένος, πληθωρικός αλλά και γοητευτικός απατεώνας Τζον Φάλσταφ στέλνει την ίδια ερωτική επιστολή σε δύο πλούσιες και παντρεμένες κυράδες της πόλης για να τις ρίξει στην αγκαλιά του και να τον πληρώνουν για τις ασωτίες του. Μόνο που οι δυο γυναίκες θα του δώσουν ένα γερό μάθημα. Η κωμωδία του Σαίξπηρ «Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ» παρουσιάζεται σε μιούζικαλ εκδοχή με γκλίτερ, βάτες και… φράντζες, με λιμπρέτο από τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και μουσική και τραγούδια που υπογράφει ο Θέμης Καραμουρατίδης. Σκηνοθετεί ο Λευτέρης Γιοβανίδης.

Αγάπη και σύγχρονος κόσμος

F4 modern love2

Το «Modern love» (H αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας) εστιάζει στην ψηφιακή τεχνολογία και στο διαδίκτυο, στην επιρροή τους στις σύγχρονες κοινωνίες και τη σχέση τους με την εργασία, το σώμα και τον λόγο. Το «Modern love», σε επιμέλεια Κατερίνας Γρέγου, καλλιτεχνικής διευθύντριας του ΕΜΣΤ, είναι μια έκθεση για την αγάπη και τους στενούς ανθρώπινους δεσμούς στα χρόνια του ύστερου καπιταλισμού, της παγκοσμιοποίησης, της ψηφιακής διασύνδεσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Διερευνά τους τρόπους με τους οποίους η ψηφιακή τεχνολογία και η σύγχρονη οικονομία έχουν μετασχηματίσει το συναίσθημα και τις κοινωνικές σχέσεις.

Από 15/12, ΕΜΣΤ, Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμβρ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο Φιξ), Αθήνα

Σπασμένη στάμνα στο Εθνικό

Ο Ακύλλας Καραζήσης και ο Νίκος Χατζόπουλος συν-σκηνοθετούν και συμπρωταγωνιστούν σε μια από τις κλασικές κωμωδίες του παγκόσμιου ρεπερτορίου, τη «Σπασμένη στάμνα» (1806) του Χάινριχ φον Κλάιστ. Η ιστορία του έργου περιστρέφεται γύρω από τον Αδάμ, ένα δικαστή που καλείται να διαλευκάνει ποιος έσπασε μια ιστορική στάμνα στο υπνοδωμάτιο της Εύας, ενώ ο ίδιος είναι ο βασικός ύποπτος.

Εως 30/12, Εθνικό Θέατρο Κτίριο Τσίλλερ – Κεντρική Σκηνή, Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα

Ενα βιβλίο πριν το Αλτσχάιμερ

Το βιβλίο «Βαγγέλης: 25 (+1) ιστορίες πριν το Αλτσχάιμερ» (εκδόσεις Ianos) έχει για συγγραφείς δύο δημοσιογράφους: έναν εν αγνοία του, τον Βαγγέλη Χριστοφορίδη, κι έναν εν γνώσει του, τον Γιώργο Χριστοφορίδη. Ο Βαγγέλης έγραψε τα διηγήματα του πρώτου μέρους του βιβλίου. Και μετά έφυγε. Ο Γιώργος, γιος του Βαγγέλη, είναι υπεύθυνος για την ταξινόμηση των ιστοριών του πατέρα του και για τη συγγραφή του δεύτερου μέρους. Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Τζίνα Αγγούρη, Κώστας Γιαννακίδης και ο Κώστας Γκιουλέκας, βουλευτής της ΝΔ.

15/12, Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα), στις 18.00

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

δημος βερυκιοσ

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ο Δήμος…