Newsroom

Newsroom

Όλα έτοιμα για τα σχολεία! Γέμισε ξανά με βοθρολύματα προαύλιο Γυμνασίου (εικόνες)

Αλφαδιά και στα σχολεία της χώρας

sewer 5731192 1280

Για μία ακόμα φορά, το προαύλιο του 2ου Γυμνασίου Περάματος γέμισε βοθρολύματα, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά!

Όπως σημειώνει, είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες (την προηγούμενη φορά ήταν άνοιξη, εν μέσω λειτουργίας του σχολείου) και δυστυχώς η πολλοστή φορά που συμβαίνει το απαράδεκτο αυτό γεγονός!

Πρόκειται για το γνωστό πρόβλημα εγκληματικής κακοτεχνίας στο δημόσιο αγωγό από τον οποίο διέρχονται τα ακάθαρτα λύματα (ανήκει στη δικαιοδοσία της ΕΥΔΑΠ ΑΕ), αγωγός ο οποίος διέρχεται κάτω από τον προαύλιο χώρο του 2ου Γυμνασίου Περάματος με φρεάτιο στην αυλή!

2o gymnasio peramatos

2o gymnasio peramatos 02

Το πρόβλημα είναι εδώ και χρόνια γνωστό τόσο στην ΕΥΔΑΠ ΑΕ, όσο και στον Δήμο Περάματος, ωστόσο κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί από τους αρμόδιους φορείς, εκτός από την επίσκεψη συνεργείων της ΕΥΔΑΠ, που απλά αποκαθιστούν προσωρινά το πρόβλημα… μέχρι φυσικά να ξαναπλημμυρίσει ο αγωγός!

Η δυσοσμία, κάθε φορά που ξεχειλίζει ο αγωγός, είναι αφόρητη στις αίθουσες και στο προαύλιο. Επιπλέον, λόγω της κατηφορικής κλίσης του σχολείου (βρίσκεται στο Άνω Πέραμα), τα λύματα ξεχύνονται στα σκαλιά και από εκεί στο κάτω προαύλιο, το οποίο πρακτικά αχρηστεύεται. Η ολισθηρότητα είναι μεγάλη, άρα και ο κίνδυνος ατυχήματος (να γλιστρήσει δηλαδή κάποιο παιδί) είναι τεράστιος!

2o gymnasio peramatos 04

Απαιτείται άμεση και οριστική αποκατάσταση του προβλήματος τονίζει η ΕΛΜΕ Πειραιά και ζητά τη συζήτηση του θέματος στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

Με δεδομένα τα παραπάνω, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί η δήλωση της υπουργού Παιδείας, Δόμνας Μιχαηλίδου, σε σημερινή της συνέντευξη στην ΕΡΤ1 ότι «στόχος» της κυβέρνησης είναι η «διαρκής ποιοτική αναβάθμιση των σχολείων»…

2o gymnasio peramatos 03
ΠΗΓΗ: 902.gr

Φιάσκο της Αντιτρομοκρατικής: Αθώος ο Γ. Καλαϊτζίδης του Ρουβίκωνα για την κατηγορία της «τρομοκρατίας»

Screenshot 490

Φιάσκο της Αντιτρομοκρατικής: Αθώος ο Γ. Καλαϊτζίδης του Ρουβίκωνα για την κατηγορία της «τρομοκρατίας»

Η προσπάθεια να θεωρηθεί ο Ρουβίκωνας τρομοκρατική οργάνωση κατέρρευσε από τα πρώτα λεπτά της δίκης