Newsroom

Newsroom

Όλα έτοιμα για «ευρείας κλίμακας» επίθεση στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ευρείας κλίμακας επιχειρησιακά σχέδια επίθεσης.

ισραηλ πολεμος

Θέμα χρόνου είναι η χερσαία στρατιωτική εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς τα τελεσίγραφα των Ισραηλινών για εκκένωση του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας, λήγουν το ένα μετά το άλλο. «Θα επιτεθούμε από αέρα, θάλασσα και ξηρά» διαμηνύει το Ισραήλ, την ώρα που η ηγεσία της Χαμάς απαντά «μένουμε στη Γάζα».

Στο γεγονός αυτό συνηγορεί το ότι ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βρήκε στην Λωρίδα της Γάζας «πτώματα» ισραηλινών ομήρων οι οποίοι απήχθησαν από την Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. «Βρήκαμε και εντοπίσαμε στην περίμετρο της Λωρίδας της Γάζας πτώματα Ισραηλινών που είχαν απαχθεί», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών.

Μάλιστα νωρίτερα σήμερα, σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας δείχνει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να επισκέπτεται δυνάμεις έξω από τη Λωρίδα της Γάζας. Στο βίντεο, ο Νετανιάχου τούς ρωτάει: «Είστε έτοιμοι για το επόμενο στάδιο; Η επόμενη φάση έρχεται».

Ηχούν πάλι οι σειρήνες στο Τελ Αβίβ

Σειρήνες ήχησαν πριν από λίγη ώρα στο Τελ Αβίβ ως προειδοποίηση για πιθανή επίθεση με ρουκέτες, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

 

Δεν εγκαταλείπουν τη Γάζα οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου

Το διεθνές κίνημα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου συγκλονισμένο από την ανθρώπινη δυστυχία που απλώνεται στο Ισραήλ και την Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε ότι οι εθελοντές του «αρνούνται να εγκαταλείψουν τους πλέον αδύναμους» παρά τις εντολές για εκκένωση του βόρειου τομέα του παλαιστινιακού θύλακα.

«Τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις φρικιαστικές επιθέσεις που δέχθηκε το Ισραήλ το περασμένο σαββατοκύριακο ( αλλά οι επιθέσεις αυτές δεν μπορούν να δικαιολογήσουν επίσης την άνευ ορίων καταστροφή στην Γάζα», αναφέρεται στην ανακοίνωση, την στιγμή που δείχνουν σοκαριστικό βίντεο από τις επιθέσεις στην πολιορκημένη πόλη

 


Η Αλ Κάιντα καλεί τους μουσουλμάνους σε τζιχάντ

Στα κανάλια της Αλ Κάιντα στο δίκτυο Telegram, η ισλαμιστική οργάνωση καλεί όλους τους μουσουλμάνους να κινητοποιηθούν και να χτυπήσουν ισραηλινούς και αμερικανικούς στόχους σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, που έχουν ενημερωθεί για το θέμα, η Αλ Κάιντα καλεί τους Μουσουλμάνους να επιτεθούν σε Εβραίους πολίτες καθώς και σε στρατιωτικές βάσεις, πρεσβείες και αεροδρόμια των ΗΠΑ σε μουσουλμανικές χώρες, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έως το Μαρόκο, από τη Σαουδική Αραβία έως το Μπαχρέιν.

Άλλες χώρες που προσφέρουν υποστήριξη στο Ισραήλ υποδεικνύονται επίσης ως πιθανοί στόχοι.

Χιλιάδες συγκεντρωμένοι στα σύνορα με Αίγυπτο

Η αγωνία για τους Παλαιστινίους που μαζεύουν όπως όπως τα λιγοστά υπάρχοντά τους και φεύγουν με κάθε τρόπο από στη Λωρίδα της Γάζας μεγαλώνει μετά τη λήξη του ισραηλινού τελεσίγραφου του Ισραήλ για ασφαλή έξοδό τους από την πολιορκημένη περιοχή όπου κρυβονται οι ένοπλοι της Χαμάς.

Στα σύνορα με την Αίγυπτο, μαζί με τους Παλαιστίνιους, συρρέουν αλλοδαποί που βρίσκονταν στη Λωρίδα της Γάζας. Η άρνηση του Ισραήλ να επιτρέψει σε ανθρωπιστική βοήθεια να περάσει στην πολιορκημένη περιοχή οδήγησε τις Αιγυπτιακές Αρχές να μπλοκάρουν το άνοιγμα της συνοριακής γραμμής μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας, η οποία επρόκειτο να μείνει ανοιχτή για πέντε ώρες. Μάταια όμως. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι διπλωματικές πιέσεις για να δοθεί περισσότερος χρόνος να βρεθεί λύση, να ανοίξει η Αίγυπτος τα σύνορα για να μπορέσει ο άμαχος πληθυσμός να διαφύγει από την περιοχή που αναμένεται να γίνει σημείο σφοδρών συγκρούσεων.

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…