Όλα είναι δανεισμός…

Ετοιμάζεται αναφέρουν οι πληροφορίες ότι το Εurogroup θα λάβουν κάποια έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της οικονομικής κατάρρευσης που προκαλεί ο κορονοϊος. Κάτι σαν δάνειο... η μάλλον δάνειο η για να είμαστε ακριβής νέο μνημόνιο. 

4610227 1

 Δηλαδή μνημόνιο για όποιον πάρει τα δάνεια. Μάλλον εκεί θα πόνταρε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργιάδης, όταν σε τηλεοπτική του παρουσία, είπε ότι η Ευρώπη τώρα πρέπει να κόψει νέο χρήμα και να το ρίξει στην αγορά. Αναμένουμε κι εμείς…” 

Mέχρι όμως να γίνει αυτό που ονειρεύεται ο Άδωνης, προβλέπονται δάνεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Ο ESM θα μπορούσε να χορηγήσει πιστωτικές γραμμές έως το 2% του ΑΕΠ σε όποια χώρα της Ευρωζώνης το ζητήσει. Προβλέπονται δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με στόχο τα 200 δισ. ευρώ πρόσθετης χρηματοδότησης σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Προβλέπονται και δάνεια με την εγγύηση της Κομισιόν.

 Υπάρχει και μια ακόμα πρόταση για αντασφάλιση ανεργίας. Πρόκειται ουσιαστικά για εκ περιτροπής εργασία και αυτό για ορισμένο χρονικό διάστημα. Το σχέδιο είναι γερμανικό (!) προβλέπει μειωμένο ωράριο εργασίας, με βάση το οποίο μία χώρα πληρώνει μέρος των μισθών των εργαζομένων, ώστε οι θέσεις εργασίας τους να μη μειώνονται παρά την επιβράδυνση της οικονομίας. Χωρίς να είναι ακόμη σαφές από πού θα προέλθουν τα χρήματα για αυτό. Ολα αυτά δεν είναι παρά ασπιρίνη σε βαρύτατη ασθένεια. Γιατί πολύ απλά Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία και Φιλανδία πρωτίστως, αρνούνται την ιδέα της κοινής ευθύνης.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό