Οκτώ χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου – Ολοκληρώθηκε η μαθητική πορεία

Χωρίς εντάσεις ολοκληρώθηκε η μαθητική και φοιτητική πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

5846b7561dc52431568b45ea

Μαθητές, μαθητικές οργανώσεις και φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια για να πραγματοποιήσουν πορεία καθώς συμπληρώθηκαν οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Φοιτητές και μαθητές φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων καθώς επίσης ενάντια στο φασισμό και τις πολιτικές της κυβέρνησης. Λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και νεράντζια προς τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στο ύψος της οδού Σίνα.

Παράλληλα, ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων, που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή των Εξαρχείων, βρήκαν σήμερα στο παρμπρίζ ένα φυλλάδιο που υπογράφουν οι «Σύντροφοι για την κοινωνική αυτοοργάνωση» και στο οποίο αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι έχουν τη δυνατότητα να απομακρύνουν το αυτοκίνητό τους από την περιοχή τη συγκεκριμένη ημέρα.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια προς τη Βουλή ενώ στη συνέχεια μαθητές και φοιτητές επέστρεψαν στα Προπύλαια όπου και διαλύθηκαν.

Συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και οργανώσεις της αριστεράς διοργανώνουν διαδηλώσεις στις 5 και στις 6 το απόγευμα, αντίστοιχα, με αφετηρία τα Προπύλαια.

Στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στον τόπο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια.

Εκδηλώσεις μνήμης και πορείες έχουν προγραμματιστεί από μαθητές, φοιτητές, συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας: Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ρόδο, Καλαμάτα και Καβάλα.





Σε επιφυλακή η αστυνομία

Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, από τη ΓΑΔΑ θα διατεθούν περίπου 3.000 αστυνομικοί, ενώ το σύνολο της αστυνομίας στην Αττική είναι σε ετοιμότητα από σήμερα το πρωί. Αυξημένα μέτρα θα ληφθούν σε αστυνομικά τμήματα του κέντρου αλλά και περιφερειακά, όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται επιθέσεις, ώστε να μην υπάρξουν επεισόδια.

Οι εντολές που έχουν δοθεί στις αστυνομικές δυνάμεις είναι να έχουν διακριτική παρουσία στην συγκέντρωση και πορεία των μαθητών, που έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, καθώς και στη συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών το απόγευμα, αλλά παράλληλα να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση επεισοδίων και καταστροφών.

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…