Newsroom

Newsroom

Οκτώ άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς σε Χάρκοβο και Ντονιέτσκ

Τέσσερις νεκροί στην πόλη Λίμαν, που εκκενώθηκε κατά μεγάλο μέρος της τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας της προέλασης των ρωσικών στρατευμάτων

FNqy71GXwAQlEyR

Οκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν χθες Κυριακή σε βομβαρδισμούς στις περιφέρειες Χάρκοβο και Ντανιέτσκ, εκ των οποίων τέσσερις στην πόλη Λίμαν, κοντά στο μέτωπο, που απειλείται από τη ρωσική προέλαση, ανακοίνωσαν οι περιφερειάρχες.

«Ρωσικοί βομβαρδισμοί στην περιφέρεια Ντανιέτσκ: τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν, όλοι στη Λίμαν», ανέφερε μέσω Telegram ο περιφερειάρχης Πάβλο Κιριλένκο, προσθέτοντας πως άλλοι επτά άμαχοι τραυματίστηκαν στην πόλη από όπου αναγκάστηκε πρόσφατα να αποσυρθεί ο ουκρανικός στρατός.

Πρόσθεσε ότι ένας άμαχος υπέκυψε στα τραύματά του στην Μπαχμούτ, πόλη που απέχει περισσότερο από το μέτωπο, ενώ τέσσερις ακόμη τραυματίστηκαν σε διάφορες τοποθεσίες της ανατολικής Ουκρανίας, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ, κυβερνήτης του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), έκανε από την πλευρά του λόγο μέσω Telegram για τρεις άμαχους νεκρούς και οκτώ τραυματίες χθες σε πλήγματα εναντίον συνοικιών της πόλης και άλλων κοινοτήτων της περιφέρειας.

Η Λίμαν, πόλη 20.000 κατοίκων πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, εκκενώθηκε κατά μεγάλο μέρος της τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας της προέλασης των ρωσικών στρατευμάτων, που κατέλαβαν ήδη τα περίχωρά της, κατά τις τοπικές αρχές.

Ο ουκρανικός στρατός αποσύρθηκε από την πόλη, με τις δυνάμεις του άφαντες ή σε καμουφλαρισμένες θέσεις, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που πήγαν πρόσφατα εκεί.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναγνώρισε πρόσφατα ότι η κατάσταση είναι «δύσκολη» στο Ντονμπάς, λεκάνη όπου βρίσκονται μεταλλεία στην ανατολική Ουκρανία, στόχο προτεραιότητας των ρωσικών στρατευμάτων που εισέβαλαν στη χώρα την 24η Φεβρουαρίου.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…