Ο…ηλεκτρικός πόλεμος της Κριμαίας, η Ουκρανία τη βυθίζει στο σκοτάδι

Στην αντεπίθεση περνά η Ουκρανία, περιορίζοντας την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην Κριμαία κατά 50%. Μετά από αυτήν την απόφαση η…

crimea 0

Στην αντεπίθεση περνά η Ουκρανία, περιορίζοντας την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην Κριμαία κατά 50%. Μετά από αυτήν την απόφαση η πρωτεύουσα Συμφερόπολη κινδυνεύει να βυθιστεί στο σκοτάδι.

Εκπρόσωπος της εταιρίας Krymenergo δήλωσε πως έχουν επηρεαστεί κι άλλες περιοχές της Κριμαίας. Ήδη τα πρώτα μπλακ – άουτ είναι γεγονός και σε πολλά σημεία το μόνο φως που υπάρχει είναι αυτό που προέρχεται από τα φανάρια των αυτοκινήτων.

Στο μεταξύ, η Ουάσιγκτον φοβάται τον ανεξέλεγκτο Βλαντίμιρ Πούτιν και θεωρεί πολύ πιθανή εισβολή της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία και στην Υπερδνειστερία το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό και χρησιμοποιεί ως μεσάζουσα την Ανγκελα Μέρκελ, η οποία επικοινώνησε τηλεφωνικώς γι’ άλλη μια φορά με τον πρόεδρο της Ρωσίας, ο οποίος διαψεύδει τα πολεμικά σενάρια μολονότι υλοποιεί ασκήσεις ετοιμότητας.

Ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τόνι Μπλίκεν υποστηριξε ότι ο κ. Πούτιν ετοιμάζεται για περαιτέρω ενέργειες στα σύνορα με την Ουκρανία, όπου έχουν στρατοπεδεύσει ισχυρές δυνάμεις του ρωσικού στρατού. Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου ενημέρωσαν βουλευτές και γερουσιαστές για τους φόβους που έχουν ότι ο κ. Πούτιν δεν είπε ακόμα τον τελευταίο λόγο στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος της Επιτροπής για τις μυστικές υπηρεσίες Μάικ Ρότζερς, δημοσιοποίησε μερικές από τις σκέψεις των αξιωματούχων της κυβέρνησης Ομπάμα. Είπε ότι είναι πολύ ανησυχητικά αυτά που συμβαίνουν στα σύνορα με την Ουκρανία. Πρόσθεσε ότι ο κ. Πούτιν έχει τοποθετήσει όλες τις στρατιωτικές μονάδες που χρειάζεται για να προχωρήσει στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας. Κάνει ασκήσεις ετοιμότητας και μεταφέρει δυνάμεις στο νότο με τρόπο που θα μπορούσε να καταλάβει και τη νότια περιοχή μέχρι τη Μολδαβία.

Στο μεταξύ, ο κ. Πούτιν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συνομίλησαν τηλεφωνικά σήμερα και εξέφρασαν ικανοποίηση για το γεγονός ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την αποστολή παρατηρητών του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στην Ουκρανία, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Η Ρωσία συμφώνησε την Παρασκευή με τα υπόλοιπα 56 κράτη μέλη του ΟΑΣΕ να σταλεί για έξι μήνες μια αποστολή παρατηρητών στο έδαφος της Ουκρανίας, αλλά επέμεινε ότι η εντολή τους δεν περιλαμβάνει την Κριμαία, την οποία προσάρτησε η Μόσχα αφού οι ψηφοφόροι στη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας επέλεξαν την ένταξη της περιοχής στη Ρωσία σε ένα δημοψήφισμα που οι δυτικές κυβερνήσεις κατήγγειλαν ως φάρσα. Η κυβέρνηση της Γερμανίας απέρριψε την άποψη της Ρωσίας ότι η εξαίρεση της Κριμαίας από την εντολή της αποστολής των παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία αποτελεί έμμεση παραδοχή του Οργανισμού πως η χερσόνησος ανήκει πλέον στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της νέας μεταβατικής κυβέρνησης του Κιέβου Αντρέι Ντεστσίτσια δήλωσε ότι ο κίνδυνος να ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία αυξάνεται, και κατήγγειλε την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στα ανατολικά σύνορα της χώρας του. Ο ίδιος βεβαίωσε ότι η μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας λαμβάνει «όλα τα διπλωματικά και άλλα οικονομικά και χρηματοοικονομικά μέτρα για να σταματήσει τους Ρώσους».

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ