Οικονόμου: Ο Μητσοτάκης ήξερε ότι ήμουν σύμβουλος της Lamda - Δεν υπάρχει ηθικό ζήτημα

Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος παραδέχτηκε ότι ήταν σύμβουλος της Lamda Development

NewsRoom 12/07/2019 | 14:54

Σε πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του documentonews για την προηγούμενη ιδιότητά του ως συμβούλου της Lamda Development, προχώρησε ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984

Όπως αναφέρει σε άνάρτησή της η διευθύντρια του σταθμού Νόνη Καραγιάννη, ο Δημήτρης Οικονόμου είπε ότι όλοι γνώριζαν την προηγούμενη ιδιότητά του, καθώς ήταν «απολύτως γνωστή».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι κατά τον ίδιο δεν τίθεται ηθικό ζήτημα από το γεγονός ότι πλέον διαχειρίζεται από κυβερνητική θέση την επένδυση για την οποία υπήρξε σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας. Ζήτησε μάλιστα, όπως αναφέρει η κ. Καραγιάννη, «να κριθεί για τη δουλεία του από εδώ και πέρα και να μη γίνεται "δίκη προθέσεων"». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της κ. Καραγιάννη έχει ως εξής:

«Ρώτησα τον Δ Οικονόμου υφυπουργό αρμόδιο για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος αν αληθεύουν οι δηλώσεις του προκατόχου του Σ Φάμελλου ότι ήταν σύμβουλος για την επένδυση στο Ελληνικό της Lamda Development . Ο κ Οικονόμου είπε ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, εργαζόταν ως τώρα και είχε αναλάβει την εκπόνηση πολλών περιβαλλοντικών μελετών και για Δήμους. Ήταν απολύτως γνωστή η προηγούμενη ιδιότητα μου μετείχα και σε συσκέψεις στο Υπουργείο, είπε ο κ Οικονόμου. Τον ρώτησα αν κατά τη γνώμη του προκύπτει "ασυμβίβαστο ηθικής τάξης". Το αρνήθηκε και ζήτησε να κριθεί για τη δουλεία του από εδώ και πέρα και να μη γίνεται "δίκη προθέσεων". Τέλος τον ρώτησα αν ο Πρωθυπουργός γνώριζε την προηγούμενη ιδιότητα του ως συμβούλου της Lamda, απάντησε: Μα είναι γνωστό όλοι το γνώριζαν. 

Σε ότι αφορά στο Ελληνικό ο κ Οικονόμου είπε ότι δεν υπάρχουν ανοιχτά χωροταξικά ζητήματα καθώς έχει έπέλθει συμφωνία. Τα προβλήματα και της Κ.Υ.Α,είπε, εντοπίζονται στο υπουργείο Πολιτισμού.»