Οικονόμου για καταποντισμό Ελλάδας: Φταίνε οι… Δημοσιογράφοι

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο Documento ήταν λίγο χειρότερη από τη θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη Ελευθερίας του Τύπου

Χωρίς ίχνος μεταμέλειας, ούτε καμία υπόνοια ότι η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί με τις επιταγές ενός σύγχρονου δυτικού και δημοκρατικού κράτους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε σήμερα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τον σοκαριστικό καταποντισμό της Ελλάδας στην ετήσια παγκόσμια κατάταξη για την Ελευθερία του Τύπου, που δημοσιεύουν κάθε χρόνο οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, και στον οποίο φέτος η Ελλάδα κατρακύλησε 34 θέσεις από πέρσι, φτάνοντας από την 70ή στην 108η..

Ωστόσο, τελικά κατάφερε να διασκεδάσει όλους εμάς με το επιχείρημα που χρησιμοποίησε προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Συγκεκριμένα, όταν ο κ. Οικονόμου ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του Documento Μηνά Κωνσταντίνου για το θέμα, εκείνος απάντησε ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι την ευθύνη για αυτή τη θέση δεν τη φέρει η κυβέρνηση αλλά… η μεθοδολογία των RSF! Φταίνε δηλαδή οι Δημοσιογράφοι (…Χωρίς Σύνορα) για την πρωτοφανή επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά της ερευνητικής δημοσιογραφίας, μέσω κάθε δυνατής μεθόδου. 

«Κοιτάξτε, η ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας κατοχυρώνεται πλήρως συνταγματικά, και προστατεύεται από τα εντεταλμένα όργανα της ελληνικής πολιτείας. Νομίζω ότι οποιοσδήποτε ζήσει ελάχιστες μέρες στην Ελλάδα αντιλαμβάνεται ότι προφανώς και δεν υπάρχει ζήτημα ελευθερίας ή ποιότητας του Τύπου. Ο πλουραλισμός και η πολυφωνία είναι πασιφανής και εύκολα να τα συνειδητοποιήσει και να τα δει κανείς» υποστήριξε σε γενικό πλαίσιο αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιδιδόμενος στη συνέχεια σε σχόλια κατά των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα που αναμφίβολα περισσότερο επιβεβαιώνουν τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, παρά απαντούν στις έντονες επικρίσεις για την Ελευθερία του Τύπου.

Προς… επίρρωση των όσων υποστήριξε δε ο κ. Οικονόμου, λίγη ώρα αργότερα το ΑΠΕ, το οποίο άλλωστε ελέγχεται άμεσα από Μέγαρο Μαξίμου (όπως σε κάθε χώρα που σέβεται την ελευθερία του Τύπου #not), προχώρησε σε εκτενή αναφορά για τη φετινή κατάταξη των RSF. Μόνο που… ο αρθρογράφος του ελληνικού πρακτορείου ειδήσεων, «ξέχασε» να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στη θέση της Ελλάδας. 

Η ΝΔ πάντως το πήγε ακόμη πιο μακριά, κατηγορώντας τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα ότι «εμπλέκει ζητήματα που διερευνώνται και τα χρησιμοποιεί επιβαρυντικά, χωρίς η Δικαιοσύνη να έχει ολοκληρώσει το έργο της», ενώ τους χαρακτήρισε υποτιμητικά ως μια απλή «ΜΚΟ», παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες και μαζικότερες διεθνείς οργανώσεις Τύπου στον κόσμο, με εγνωσμένο κύρος και παρουσία στις πιο «δύσκολες» γωνιές του πλανήτη.

«Το γεγονός ότι η ελευθερία του Τύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένη στη χώρα μας, δεν περιμένουν οι Έλληνες να το διαπιστώσει καμία ΜΚΟ, με τα δικά της κριτήρια και όταν εμπλέκει ζητήματα που διερευνώνται και τα χρησιμοποιεί επιβαρυντικά, χωρίς η Δικαιοσύνη να έχει ολοκληρώσει το έργο της» αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ταυτιζόμενη με την απάντηση που επεφύλαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ερώτηση του Μηνά Κωνσταντίνου για το documentonews.gr.

«Οι πολίτες  βλέπουν καθημερινά να ασκείται ελεύθερα κριτική  και προς κάθε κατεύθυνση, όπως κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα.  Όσο για τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και των φίλων του, γελάνε και τα βοσκοτόπια» καταλήγει η ΝΔ, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι η κριτική που δέχεται είναι πλέον παγκόσμια και σε υψηλότατο επίπεδο, και συνεπώς οι αναφορές σε «φίλους του ΣΥΡΙΖΑ», το μόνο που κάνει είναι να τους προκαλεί ακόμη περισσότερο.  

«Επιστημονική φαντασία» για τον Μητσοτάκη οι «γαλάζιες» υποσχέσεις για τρένο στην Ήπειρο

«Επιστημονική φαντασία» για τον Μητσοτάκη οι «γαλάζιες» υποσχέσεις για τρένο στην Ήπειρο

Ποιοι είναι όμως οι «διάφοροι» που μιλούν «συχνά» για τη σιδηροδρομική διασύνδεση του λιμανιού της…