Newsroom

Newsroom

Οικονόμου για ακρίβεια: «Με δύο μήνες κρίση, δεν έχει καταστραφεί ο κόσμος, μην τρελαθούμε…Σιγά!» (Video)

Την ώρα που οι περισσότεροι πολίτες έχουν φάει στο κεφάλι τα δέκα και πλέον χρόνια κρίσης με τα μνημόνια, έχουν υποστεί τις «ανατροπές» της πανδημίας και τώρα, έρχονται αντιμέτωποι με ένα πραγματικό τσουνάμι ακρίβειας, ο Οικονόμου βγαίνει στον «αέρα» και κάνει σχόλια, που δεν φανερώνουν απλή αναισθησία, αλλά ισορροπούν - ξεκάθαρα - στο όριο της κοροϊδίας.  

dimitris oikonomou sizigos

«Με δύο μήνες κρίση δεν έχει καταστραφεί ο κόσμος μην τρελαθούμε… Αντέχει ένας κόσμος να πάει και τρεις μέρες διακοπές. Σιγά!», ήταν ένα από τα σχόλια του Οικονόμου για την ακρίβεια – Τις αυξήσεις στο ρεύμα αλλά και το τσουνάμι ακρίβειας που πλήττει γενικότερα τα νοικοκυριά συζητήθηκε το πρωί στον ΣΚΑΙ στο πάνελ της εκπομπής «Σήμερα».

Η Μαριά Αναστασοπούλου αναφέρθηκε στα στοιχεία της ΓΣΕΕ σύμφωνα με τα οποία 6 στους 10 έχουν μειώσει την κατανάλωση στα βασικά είδη διατροφής, οι 7 στους 10 έχουν περιορίσει τις δαπάνες για θέρμανση, ενώ οι δαπάνες για την ψυχαγωγία παρουσιάζουν πτώση 80%.

«Ωστόσο, αν ανοίξεις το booking αυτή την εποχή η πληρότητα για Πάσχα είναι πάνω από 90%. Θέλω να πω ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα για όλους. Προφανώς, υπάρχουν συμπατριώτες μας που ζορίζονται να βγάλουν τον μήνα και να πληρώσουν τα έξοδα τους και να κάνουν ένα καλό Πάσχα όπως επιθυμούν. Είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα» είπε αρχικά ο Άρης Πορτοσάλτε.

Δείτε το βίντεο

Την ώρα που οι περισσότεροι πολίτες έχουν φάει στο κεφάλι τα δέκα και πλέον χρόνια κρίσης με τα μνημόνια, έχουν υποστεί τις «ανατροπές» της πανδημίας και τώρα, έρχονται αντιμέτωποι με ένα πραγματικό τσουνάμι ακρίβειας, ο Οικονόμου βγαίνει στον «αέρα» και κάνει σχόλια, που δεν φανερώνουν απλή αναισθησία, αλλά ισορροπούν – ξεκάθαρα – στο όριο της κοροϊδίας.  

Ακολουθεί ολόκληρος ο διάλογος:

Οικονόμου: Με δύο μήνες κρίση δεν έχει καταστραφεί ο κόσμος μην τρελαθούμε… Αντέχει ένας κόσμος να πάει και τρεις μέρες διακοπές. Σιγά!

Πορτοσάλτε: Δεν μπορείς να αρνηθείς ότι υπάρχουν νοικοκυριά στην Ελλάδα τα οποία ζορίζονται να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες, και νοικοκυριά με μεσαία εισοδήματα…

Στη συνέχεια το πάνελ αναφέρθηκε στα φαινόμενα αισχροκέρδειας των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος και τις αγωγές που αναμένονται από τους καταναλωτές με αφορμή τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Φοίβος Κλαυδιανός που σχολίασε την αρχική τοποθέτηση του Άρη Πορτοσάλτε:

Κλαυδιανός: Δεν ξέρω τι πληρότητα έχει το booking, αλλά μετά από δύο χρόνια που δεν κάναμε Πάσχα γενικά και μετά από έναν τόσο δύσκολο χειμώνα καιρικά είναι λογικό ο κόσμος να θέλει να πάει στα χωριά του. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει πρόβλημα. Ακόμη και η λεγόμενη «μεσαία τάξη» έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Στη χώρα μας έρχονται όλα αυτά μετά από δέκα χρόνια βαριάς κρίσης που δεν είχαν υπάρξει αυξήσεις στους μισθούς και ναι η κυβέρνηση δεν κάνει αρκετά για να ελαφρύνει αυτόν τον κόσμο.

Δημοσιονομικά δεν έχει πάρει όλα τα μέτρα που θα μπορούσε γιατί έχει κάνει επιλογές που τώρα δεν της επιτρέπουν να έχει χρήματα να δώσει πίσω στον κόσμο. Πχ η ιδιωτική ασφάλιση…

Πορτοσάλτε: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί ένα επιχείρημα ότι αυτή η ιδιωτική ασφάλιση στα επικουρικά θα μαζέψει 1-1,5 δισ το οποίο δεν δίνεται. Αυτό το 1,5 δισ θα συγκεντρωθεί σε βάθος 30ετίας. Φέτος θα μαζευτούν 35 εκατομμύρια.

Κλαυδιανός: Δεν είναι 35 εκατομμύρια. Είναι ένα δισ τον χρόνο τώρα στην αρχή…

Πορτοσάλτε: Αυτή είναι η δημιουργική λογιστική που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν την υπερασπίζεσαι έχει καλώς, δεν με αφορά εμένα…

Κλαύδιανος: Είναι ένα δισ. τον χρόνο

Πορτοσάλτε: Δεν είναι ένα δισ. τον χρόνο

Κοραή: Δεν υπάρχει ένα δισ πουθενά, ούτε οι κανονικοί ασφαλισμένοι δεν πληρώνουν τόσα.

Πορτοσάλτε: Δίνουν 35 εκατομμύρια καθέτως…

Κλαυδιανός: Θα τα ξαναπούμε την επόμενη εβδομάδα εδώ με τα στοιχεία μας.

Ακολούθησε νέα αντιπαράθεση για τους λιγνίτες, το φυσικό αέριο αλλά και τη ΔΕΗ

Όπως είπε ο Φοίβος Κλαυδιανός: «Το γεγονός ότι ο Κωστής Χατζηδάκης επαναπροσανατόλισε τη ΔΕΗ από τα να έχει σταθερά χαμηλές τιμές στο να βγάζει κέρδη στο χρηματιστήριο, πάλι δεν έκανε καλά…»

«Ευτυχώς άλλαξε το μοντέλο και έχεις μια ΔΕΗ η οποία μπορεί να χρηματοδοτήσει την έκπτωση» είπε ο Άρης Πορτοσάλτε…

«Ας το πούμε στον κόσμο αυτό…» είπε ο Φοίβος Κλαυδιανός.

«Φοίβο, όταν κατά ΣΥΡΙΖΑ πέθαιναν οι άνθρωποι στα λιγνιτοχώρια ήταν Δευτέρα ή άλλη μέρα;» ρώτησε ο Άρης Πορτοσάλτε, με τον Κλαυδιανό να απαντά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε μεγαλύτερο ποσοστό ΑΠΕ από αυτό που έπρεπε να υπάρχει το 2020, νομίζω δεν τα έχει πάει άσχημα…»

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

430113696 386032271017011 577611428516139923 n

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

Με βίντεο του Άδωνι να... παίζει με τρενάκια ανέβασε ο Βαγγέλης Βλάχος θέλοντας να απαντήσει…

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: «H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης» (video)

Λαζόπουλος 1

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: «H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης» (video)

«Μην αφήσετε το τσεκούρι, κρατήστε ακέραιο το επάγγελμα σας του τσεκοροποιού», ανέφερε ο Λάκης Λαζόπουλος…

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

6168234

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

Τούρτα για τα γενέθλια του έσβησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, λίγο μετά την…

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

6168031

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», ήταν η φράση που είπε στη…

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια υγείας – «Αν καθυστερούσαμε πέντε λεπτά, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά» (video)

Χατζηπαναγιώτης

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια υγείας – «Αν καθυστερούσαμε πέντε λεπτά, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά» (video)

«Αν ήμουν μόνος μου, ίσως το άφηνα να δω αν θα περάσει», ανέφερε στις δηλώσεις…