Οικονόμου: Από την τσέπη των εμβολιασμένων τα rapid test για τις γιορτές αν αποφασιστεί

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτικά rapid test μέσα στις μέρες των εορτών για τους εμβολιασμένους - Θα τα πληρώνουν από την τσέπη τους οι εμβολιασμένοι 

5446799 1

Με τη νέα μετάλλαξη «Ο» να απασχολεί ιδιαίτερα τις υγειονομικές αρχές, ο κ. Οικονόμου κλήθηκε να απαντήσει εάν υπάρχει πιθανότητα επιβολής οριζόντιου lockdown. Ο ίδιος δήλωσε ότι: «Δεν υπάρχει καμία εισήγηση και καμία σκέψη για lockdown. Μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων ενόψει των εορτών, ο ίδιος σημείωσε ότι: «Ενόψει της εορταστικής περιόδου έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων. Σημειακές παρεμβάσεις όσον αφορά στους ελέγχους μπορεί να γίνουν αφού συνεδριάσει και γνωμοδοτήσει η επιτροπή. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της Όμικρον για να θωρακίσουμε την κοινότητα και την χώρα μας».

Επιπλέον, ο ίδιος άφησε εντελώς ανοιχτό το ενδεχόμενο καθολικού testing στις γιορτές και σημείωσε ότι: «Για κάποιες από τις μέρες των γιορτών αν κριθεί αναγκαίο το rapid test και για τους εμβολιασμένους θα ανακοινωθεί. Οι ανακοινώσεις θα γίνονται μετά τις εισηγήσεις των ειδικών».

Στο εύλογο ερώτημα που αφορά το ποιος θα επιβαρυνθεί με το κόστος των rapid test, η απάντηση του κ. Οικονόμου ήταν ξεκάθαρη: «Αν κριθεί απαραίτητο να ληφθεί αυτό το μέτρο θα το επιβαρύνεται ο πολίτης. Η δυναμική της Όμικρον μπορεί να μας αναγκάσει να πάρουμε τέτοια μέτρα».

Στέφανος Κασσελάκης: Στείλτε μήνυμα στη κυβέρνηση – στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη

Στέφανος Κασσελάκης: Στείλτε μήνυμα στη κυβέρνηση – στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη

Ο κ. Κασσελάκης πραγματοποίησε περιοδεία στην Ηλιούπολη και απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση

Σε απόγνωση οι Θεσσαλοί οκτώ μήνες μετά την καταστροφή – Ολα στο μηδέν, λένε στο Documento οι πλημμυροπαθείς

Σε απόγνωση οι Θεσσαλοί οκτώ μήνες μετά την καταστροφή – Ολα στο μηδέν, λένε στο Documento οι πλημμυροπαθείς

Ολα στο μηδέν, λένε στο Documento οι πλημμυροπαθείς: ούτε αποζημιώσεις ούτε αποκατάσταση ούτε καν υπόσχεση…