Τον πανικό που έχει προκαλέσει το νέο χτύπημα των New York Times με το άρθρο «Η σαπίλα στη καρδιά της Ελλάδας είναι πλέον ολοφάνερη» για τις ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη στο σκάνδαλο των υποκλοπών μαρτυρά η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, που με αφορμή ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, επιτίθεται στο πρόσωπο του αρθρογράφου Αλεξάντερ Κλαπ, όπως έχει κάνει και στο πρόσφατο παρελθόν σε πρόσωπα που έχουν ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση.
«Η σήψη του επιτελικού παρακράτους και των παράνομων παρακολουθήσεων γίνονται πρωτοσέλιδο στα διεθνή ΜΜΕ» ήταν η αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο άρθρο-κόλαφος που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στους New York Times με τίτλο «Η σαπίλα στη καρδιά της Ελλάδας είναι πλέον ολοφάνερη».
Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα ακολούθησε μετά το πλήθος αντιδράσεων που έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο, σε πλήρη αντιδιαστολή με την εξαφάνιση της είδησης από την συντριπτική πλειοψηφία των φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης.
Αργά το απόγευμα της Δευτέρας και πασχίζοντας να κρύψει τον πανικό του Μεγάρου Μαξίμου για την νέα αυτή διεθνή απαξίωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που ακολουθεί σειρά δημοσιευμάτων στον διεθνή Τύπο για το σκάνδαλο των υποκλοπών Μητσοτάκη όπως στους Washington Post, Politico, Guardian, Euractiv, Libération, BBC, Handelsblatt, Reuters, Associated Press και La Repubblica, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να σηκώσει το γάντι, προχωρώντας σε ακόμα μία απόπειρα «δολοφονίας χαρακτήρα» στο πρόσωπο του δημοσιογράφου, όπως έχει κάνει το τελευταίο διάστημα απέναντι σε κάθε κριτική.
«Κύριε Τσίπρα μην εκτίθεστε. Η άποψη ενός guest αρθρογράφου δεν απηχεί την άποψη μιας εφημερίδας. Ξέρουμε ότι προκειμένου να πλήξετε την Κυβέρνηση, εσείς και οι φίλοι σας, αδιαφορείτε για τη χώρα. Κατά σύμπτωση ο δημοσιογράφος που κάνετε σήμερα «σημαία», είναι ο ίδιος που τον Μάρτιο του 2020 κατήγγελλε διεθνώς την Ελλάδα επειδή υπερασπιζόταν τα σύνορά της» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Γιάννης Οικονόμου, χωρίς ωστόσο να προκαλεί έκπληξη με την απαξίωση που επιφυλάσσει για τον δημοσιογράφο, παραθέτοντας μάλιστα και σχετικό screenshot από άρθρο του στο οποίο κατήγγειλε επικίνδυνες πρακτικές της ελληνικής κυβέρνησης στα σύνορα του Έβρου.
Άλλωστε, το ίδιο συνέβη και με την Ολλανδή, Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ και την επίθεση που δέχθηκε από τα φιλοκυβερνητικά μέσα, με αποτέλεσμά να φύγει προσωρινά από τη χώρα, αλλά και με τον διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο για τις καταγγελίες του στην Ευρωβουλή με βάση τα καταγγελλόμενα διεθνών οργανώσεων.
Η επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ελευθερία του Τύπου συνεχίζεται…