Οικονόμου: «Στα μαχαίρια» με Ανδρουλάκη για την Καϊλή – «Αδιανόητο» ότι κατηγορεί τη ΝΔ

«Οφείλουμε να περιμένουμε τις ανακοινώσεις από τις αρμόδιες αρχές», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου για την υπόθεση της Εύας Καϊλή.

EK OIKONOMOU

«Είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση και οφείλουμε να περιμένουμε, κατ’ αρχήν, τις ανακοινώσεις από τις αρμόδιες αρχές, να έχουμε το σύνολο της εικόνας. Πρώτα απ’ όλα φαίνεται ότι μιλάμε για μια υπόθεση χρηματισμού παραγόντων, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με σκοπό τον επηρεασμό κάποιων αποφάσεων ή κάποιων θέσεων», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου για την υπόθεση της Εύας Καϊλή σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Ανδρουλάκης είχε αποφασίσει από τον Σεπτέμβριο – όπως δηλώνει τώρα – να μην εντάξει την κ. Καϊλή στο ευρωψηφοδέλτιο των εκλογών του 2024, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν το είπε τον Σεπτέμβριο, αλλά μόλις σήμερα, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις και την έρευνα για ένα μείζον σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει τους Ευρωσοσιαλιστές: την πολιτική παράταξη στην οποία ανήκει ο ίδιος και το κόμμα του», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Ανδρουλάκης βρίσκεται πράγματι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Όσα λέει είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και δεν μπορεί να παριστάνει ούτε τον Πόντιο Πιλάτο, ούτε τον κήνσορα περί πολιτικής ηθικής. Όταν μάλιστα οι αποκαλύψεις αυτές φέρνουν στην μνήμη όλων μας τις πλέον κακές στιγμές του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν στη φυλακή κορυφαία στελέχη του. Δεν έχουμε υποστεί λοβοτομή σε αυτόν τον τόπο. Αρκετά πια με την υποκρισία».

Ο κ. Οικονόμου είπε επίσης ότι ένα πράγμα που πρέπει να αποφύγουμε είναι ο διχασμός και η τοξικότητα. «Στη Βουλή διαφωνήσαμε σε πολλά. Υπήρξε, όμως, ένα, το οποίο ήταν κοινός τόπος και γύρω από τον κοινό τόπο οφείλουμε όλοι να μένουμε και να συσπειρωνόμαστε: Η εμπιστοσύνη προς την ελληνική Δικαιοσύνη. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, βγαίνοντας από τον κ. Ντογιάκο, είπε ότι πιστεύουμε απολύτως την ελληνική Δικαιοσύνη. Προκειμένου, λοιπόν, να μην διχάσουμε, να μην δηλητηριάσουμε παραπάνω, ας μείνουμε σε αυτό. Ας συμφωνήσουμε πως στη χώρα, η Δικαιοσύνη λειτουργεί. Ας προσκομίσουν όσοι έχουν στοιχεία στην ελληνική Δικαιοσύνη και ας συνδράμουμε όλοι τις Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους. Πρώτη η Κυβέρνηση, για λόγους που ο καθένας αντιλαμβάνεται, δεν θα επιτρέψει να μείνει καμία σκιά γύρω από την υπόθεση αυτή», συμπλήρωσε.

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…