Newsroom

Newsroom

ΟΙΕΛΕ: Μένος Κεραμέως κατά της Ομοσπονδίας

Συζήτηση-παρωδία και «ακραία, επιθετική και συκοφαντική συμπεριφορά της Υπουργού Παιδείας» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ-Για διάλογο-παρωδία κάνει λόγο η ΟΙΕΛΕ κατά τη σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με το σχέδιο νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση.

ek kerameos 1

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, η υπουργός Παιδείες διέκοπτε συνεχώς την τοποθέτηση του προέδρου της Ομοσπονδίας, ενώ πραγματοποιούσε «συνεχείς, γεμάτες μένος επιθετικές παρεμβάσεις».

Την ίδια ώρα, όπως τονίζει η ΟΙΕΛΕ, στη συζήτηση επιτράπηκε να συμμετάσχουν τρεις εργοδοτικοί φορείς, ενώ «κόπηκαν» οι φορείς των εργαζομένων (ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ,ΑΣΓΜΕ), με το πρόσχημα «της…επικάλυψης και του κινδύνου να ακουστεί…πολλές φορές η ίδια άποψη». 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με την Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, «οι εκπρόσωποι γονέων και των υπόλοιπων εργοδοτικών οργανώσεων, απλώς παπαγάλισαν ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας».

Η ΟΙΕΛΕ διερωτάται επιπλέον: «Επιτρέπεται γονέας να ομιλεί ως σχολάρχης και να ζητά λιγότερο έλεγχο, προφανώς για να μην ερευνώνται οι παραβιάσεις των ιδιωτικών σχολείων;»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

Παρωδίας διαλόγου συνέχεια στη Επιτροπή Μορφωτικών: 3 εργοδοτικοί φορείς και ο… Σύλλογος χειροκροτητών εναντίον ΟΙΕΛΕ, κόπηκαν όλοι οι κοινωνικοί φορείς! Ακραία, επιθετική και συκοφαντική συμπεριφορά της Υπουργού Παιδείας εναντίον της ΟΙΕΛΕ και του Προέδρου της

Η παρωδία διαλόγου που επέβαλε η Υπουργός Παιδείας για το εκτρωματικό νομοσχέδιο της ιδιωτικής εκπαίδευσης επεκτάθηκε δυστυχώς και στο ναό της Δημοκρατίας, στο Κοινοβούλιο. Με μια πρωτοφανή στα ιστορικά χρονικά απόφαση του Προέδρου της Επιτροπής, προφανώς μετά από εντολή Κεραμέως και ΝΔ κόπηκαν όλοι οι φορείς που προτάθηκαν από κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΔΟΕ, η ΑΣΓΜΕ με το πρόσχημα της…επικάλυψης και του κινδύνου να ακουστεί…πολλές φορές η ίδια άποψη (τουλάχιστον αυτό επικαλέστηκε ο κ. Στύλιος). Για να καταπολεμηθεί αυτή η επικάλυψη κλήθηκαν τρεις (!) εργοδοτικοί φορείς, οι δύο μάλιστα ακριβώς του ίδιου αντικειμένου (νηπιαγωγείων). Δυστυχώς, φαίνεται ότι ολισθαίνουμε σε μια εποχή αυθαιρεσίας και ολοκληρωτισμού και φοβούμαστε ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη.

Η αυθαιρεσία αυτή έφθασε σε δυσθεώρητα ύψη με τις συνεχείς, γεμάτες μένος επιθετικές παρεμβάσεις της Υπουργού Παιδείας εναντίον της ΟΙΕΛΕ και του Προέδρου της. Κατανοητός ο εκνευρισμός της Υπουργού για την αποκάλυψη των σχέσεων ανάμεσα στη ΝΔ και τους εκπροσώπους των σχολαρχών και για την πλήρη κατανόηση της κοινωνίας ότι νομοθετεί αποκλειστικά για την εργοδοτική πλευρά. Δυστυχώς, με αυτό το νομοθέτημα περνάει στην ιστορία δίπλα στον κ. Αρβανιτόπουλο ως οι άνθρωποι που διαλύουν την ιδιωτική εκπαίδευση, που υποβαθμίζουν το ιδιωτικό σχολείο ως αμιγή επιχείρηση και που βάζουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή απομόνωση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι η τοποθέτηση του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ όχι μόνο διακοπτόταν συνεχώς από την Υπουργό και τον Πρόεδρο της Επιτροπής, αλλά επετράπη στον Πρόεδρο των ιδιοκτητών ο διπλάσιος χρόνος ομιλίας. Δυστυχώς του επετράπη και κάτι ακόμη χειρότερο, να εξαπολύει άθλια ψεύδη μεταξύ των οποίων το απίστευτο: ότι δήθεν ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ ήταν παρών σε συνάντηση του τότε Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου με την τρόικα! Το ψέμα αυτό, προς κατάπληξη όλων, υιοθέτησε και η ίδια η Υπουργός Παιδείας που είναι έκθετη για το ότι η ρητορική της για το νομοσχέδιο υπαγορεύθηκε από τους σχολάρχες. Επίσης, πέρα από τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την υιοθέτηση όλων των επιχειρημάτων του συνδέσμου των ιδιοκτητών, η Υπουργός Παιδείας δεν απάντησε σε τίποτα από αυτά που της έθεσε ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ. Ούτε κουβέντα για την απόλυτη ελευθερία των ιδιωτικών σχολείων να διεξάγουν απογευματινές δράσεις με το σημερινό νομοθετικό καθεστώς.Ούτε κουβέντα για το γεγονός ότι πίσω από την κατάργηση της αιτιολόγησης των απολύσεων από τριμελή επιτροπή δικαστών κρύβεται η πρόθεση να απολύονται όλοι και κυρίως αυτοί που είτε αρνήθηκαν να παρανομήσουν, είτε διεκδίκησαν δεδουλευμένα, είτε είχαν κοινωνική δράση. Διότι κανείς ιδιωτικός εκπαιδευτικός, όπως τόνισε σε παρέμβασή του ο Γενικός Γραμματέας της ΟΙΕΛΕ Γ. Χριστόπουλος, δεν έχει ούτε την οικονομική πολυτέλεια, ούτε το χρόνο (οι υποθέσεις αυτές εκδικάζονται σε δύο έως πέντε χρόνια) να διεκδικήσει τη δικαίωσή του στη δικαιοσύνη. Μ’ αυτό τον τρόπο επιδιώκουν την υποταγή όλων στο νόμο του σχολάρχη και την επιβολή της σιωπής των αμνών  στα ιδιωτικά σχολεία.

Είναι εντυπωσιακό, τέλος, ότι οι εκπρόσωποι γονέων και των υπόλοιπων εργοδοτικών οργανώσεων, απλώς παπαγάλισαν ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας. Κυρίως προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η φράση του εκπροσώπου «γονέων» περί ελέγχων «σκοπιμότητας» στα σχολεία. Μια φράση-αντιγραφή από την παρουσίαση του νομοσχεδίου στα ΜΜΕ. Επιτρέπεται γονέας να ομιλεί ως σχολάρχης και να ζητά λιγότερο έλεγχο, προφανώς για να μην ερευνώνται οι παραβιάσεις των ιδιωτικών σχολείων; Μήπως αυτό υποκρύπτει άλλες σχέσεις ανάμεσα σε ένα πολύ συγκεκριμένο κομμάτι γονέων και στους ιδιοκτήτες; Μήπως αυτό αποκαλύπτει την πραγματική χρησιμότητα της περίφημης αυτής Επιτροπής στο διάλογο-καρικατούρα του Υπουργείου Παιδείας;

Πηγή:alfavita.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…