ΟΗΕ: Έκκληση για ενίσχυση της οικονομικής βοήθειας προς χώρες που δέχονται Σύρους πρόσφυγες

Έκκληση για να αυξηθεί η οικονομική βοήθεια της διεθνούς κοινότητας προς τις χώρες που γειτνιάζουν με τη Συρία στις οποίες έχουν καταφύγει…

syria 33

Έκκληση για να αυξηθεί η οικονομική βοήθεια της διεθνούς κοινότητας προς τις χώρες που γειτνιάζουν με τη Συρία στις οποίες έχουν καταφύγει για να γλυτώσουν από τον εμφύλιο πόλεμο τουλάχιστον τρία εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες, απηύθυνε ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες από το Βερολίνο.

Ο Γκουτέρες, κατά την έναρξη των εργασιών της διεθνούς διάσκεψης όπου μετέχουν περισσότεροι από 40 εκπρόσωποι χωρών και διεθνών οργανισμών, υπογράμμισε πως οι επιπτώσεις για τις γειτονικές χώρες της Συρίας είναι «τεράστιες».

Η μαζική έξοδος των Σύρων που φεύγουν για να σωθούν από έναν πόλεμο που μαίνεται εδώ και τρία χρόνια αποτελεί την «πλέον δραματική ανθρωπιστική κρίση την οποία αντιμετωπίζει ο κόσμος εδώ και πολύ καιρό» τόνισε ο Γκουτέρες υπογραμμίζοντας και τους κινδύνους για την ασφάλεια στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Ταμάμ Σαλάμ επέμεινε στο γεγονός ότι η χώρα του «έχει ξεπεράσει το όριο των δυνατοτήτων της απορρόφησης» των προσφύγων.

Επεσήμανε τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης στην περιοχή, ενώ όπως είπε η μεγάλη εισροή ανθρώπων δημιουργεί ένα πρόσφορο έδαφος για τον εξτρεμισμό και τη βία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Νάσερ Τζούντεχ απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να προσφέρει μεγαλύτερη βοήθεια προς τις χώρες που γειτνιάζουν με τη Συρία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ επισήμανε: «Μπορούμε να υποθέσουμε τον εκρηκτικό αντίκτυπο (μιας τέτοιας εισροής προσφύγων) για τις κοινωνικές δομές μιας χώρας όπως ο Λίβανος».

Στα πλαίσια αυτά, η Γερμανία  θα αποδεσμεύσει επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες των τουλάχιστον τριών εκατομμυρίων Σύρων εκτοπισμένων από τον εμφύλιο, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σταϊνμάγερ κατά τη λήξη της διεθνούς διάσκεψης, λέγοντας ότι η οικονομική βοήθεια αυτή, τόσο ανθρωπιστική όσο και αναπτυξιακή, θα πρέπει να διατεθεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Όπως τόνισε ο Σταϊνμάγερ μία πραγματική λύση θα υπάρξει μόνο όταν τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία.

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη χορήγηση επιπλέον 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τις κοινότητες εκείνες που φιλοξενούν Σύρους πρόσφυγες.

Όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα χρήματα αυτά που θα διατεθούν στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του ΟΗΕ θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες για σχολεία, νοσοκομεία, έδρα υδροδότησης και αποχέτευσης και θα στηρίξουν τους εργαζόμενους σε αυτά.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ