Βγήκαν τα μαχαίρια στο «κόμμα της Novartis»

Συνέχεια στη σύγκρουση με τον πρωθυπουργό, έδωσε με νέα ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis, την αρχειοθέτηση υποθέσεων και τα όσα δήλωσε ή δεν δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή ομιλία του κατά τη συζήτηση για την πρόταση μομφής στη Βουλή.        

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανήλθε και εξέφρασε ξανά τη δυσαρέσκειά του απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις αναφορές του για Novartis. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης παρουσίασε ως «θύματα σκευωρίας» στο σκάνδαλο Novartis, τα πολιτικά στελέχη της ΝΔ, χωρίς να κάνει αναφορά σε αυτά του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα παράπονα του κ. Βενιζέλου προς τον πρωθυπουργό. Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος είχε αναφέρει: «Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα του ζήτησε επιτακτικά – μιλώντας εκ μέρους της παράταξής του, όπως τόνισε –   να ζητήσει συγγνώμη από τα πολιτικά πρόσωπα που κατέστησαν στόχος της “σκευωρίας Novartis”. Μνημόνευσε δε ως τέτοια τους πρώην πρωθυπουργούς  Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο και τους υπουργούς Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνη Γεωργιάδη,  Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά.

Δεν ανέφερε  το όνομα του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, των πρώην υπουργών Ανδρέα Λοβέρδου και Γιώργου Κουτρουμάνη και το δικό μου ως πρώην αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ γιατί προφανώς δεν ανήκουμε στην παράταξή του.

Όταν όμως ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στη Βουλή σε μια σκευωρία που έθεσε στο στόχαστρό της την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας δια του ευτελισμού της Δικαιοσύνης δεν δικαιούται να διαχωρίζει τα πρόσωπα που κατέστησαν στόχος με κομματικά κριτήρια. Το μόνο κριτήριο είναι θεσμικό.  Ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να καταστήσει σαφές ότι υπερασπίζεται τους θεσμούς και όχι στελέχη της παράταξής του»

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανήλθε, δηλώνοντας απογοητευμένος από όσα είπε ο Γ. Οικονόμου και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «και εγώ ως αντιπρόεδρος και κυβερνητικός εταίρος της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου δεν εξέφραζα μόνο το ΠΑΣΟΚ του οποίου ήμουν πρόεδρος. Ίσως κάτι θυμάται σχετικά ο κ. Μητσοτάκης ως μέλος της κυβέρνησης εκείνης».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε το γεγονός ότι υπήρχε κοινό μέτωπο των όσων ενεπλάκησαν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στην εν λόγω υπόθεση αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ουδέποτε όμως μέχρι χθες είχαν διαχωριστεί οι στόχοι της σκευωρίας με βάση την κομματική τους ταυτότητα».

Τέλος, ο ίδιος συνεχίζοντας τη σύγκρουση των δύο πρώην κυβερνητικών εταίρων διευκρίνισε ότι ζητεί «από τον Πρωθυπουργό ως θεσμό να θυμάται την πρόσφατη ιστορία και να διασφαλίζει το νομοθετικό πλαίσιο του σεβασμού της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και του καταλογισμού των ευθυνών».

Αν δεν ήταν αυτό σκηνή ζηλοτυπίας τότε τι ήταν; Ήδη βγήκαν τα μαχαίρια στο «κόμμα της Novartis»

 

Χυδαία επίθεση Άδωνη σε Τσίπρα-Ράμμο: Σπάνε το απόρρητο της ΕΥΠ, με επίορκους υπαλλήλους

Χυδαία επίθεση Άδωνη σε Τσίπρα-Ράμμο: Σπάνε το απόρρητο της ΕΥΠ, με επίορκους υπαλλήλους

Σε νέα επίθεση κατά του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις…

Χατζηδάκης για υποκλοπές: Αποδόμησε την δημοσιογραφική έρευνα του Documento και την ενέπλεξε με τα «ρυπαρά δίκτυα»

Χατζηδάκης για υποκλοπές: Αποδόμησε την δημοσιογραφική έρευνα του Documento και την ενέπλεξε με τα «ρυπαρά δίκτυα»

Βρέθηκε υπό παρακολούθηση, με αλλεπάλληλες εισαγγελικές διατάξεις που τον χαρακτήριζαν επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια,…

ΕΛΑΣ και Μπακογιάννης έδωσαν άδεια στη Χρυσή Αυγή για συγκέντρωση σήμερα στην Αθηνα

ΕΛΑΣ και Μπακογιάννης έδωσαν άδεια στη Χρυσή Αυγή για συγκέντρωση σήμερα στην Αθηνα

Άδεια στους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση για τα Ίμια στην πλατεία…