ΜΤ

Μαριάννα Τζιαντζή

Οι ζαρντινιέρες της οργής

Ίσως ο δήμαρχος της Αθήνας, σε συνεργασία με τους πάνοπλους «προστάτες του πολίτη» να εμπλουτίσουν τον Μεγάλο Περίπατο με οχυρωματικά και «αντιδιαδηλωτικά» έργα έξω από τη Βουλή και τα υπουργεία

5111397

Χθες η αστυνομία του κ. Χρυσοχοϊδη πραγματοποίησε μια από τις πιο βίαιες επιθέσεις ενάντια σε μια μεγάλη ειρηνική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Ίσως μια πρόγευση για τη φθινοπωρινή και χειμερινή καταστολή που προετοιμάζεται καθώς ο κόμπος της ανεργίας, της φτώχειας και της αγανάκτησης θα φτάνει στο χτένι.

Όπως φάνηκε, οι ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου αποδείχτηκαν σύμμαχοι της αστυνομίας καθώς δυσκόλευαν το ψεκασμένο με χημικά και δακρυγόνα πλήθος να σκορπιστεί. Σύμφωνα με αφηγήσεις πολλών αυτοπτών μαρτύρων, οι μπουκωμένοι, οι ζαλισμένοι, οι τυφλωμένοι από τις τοξικές αναθυμιάσεις διαδηλωτές σκόνταφταν ή αναγκάζονταν να κάνουν σλάλομ ή και άλματα (εις μήκος και εις ύψος) πάνω από τις σε σχήμα φερέτρου ζαρντινιέρες προκειμένου να απομακρυνθούν από το πεδίο της μάχης. Ένα τεράστιο «I can’t breath» είχε γίνει η πλατεία Συντάγματος και η αρχή της Πανεπιστημίου.

Λουλουδάκια ξεριζώθηκαν, ποδοπατήθηκαν, κατάρες και συνθήματα γράφτηκαν βιαστικά στις «αντιγκράφιτι» κατακόρυφες επιφάνειες. Μόνοι οι νεοφυτεμένοι φοίνικες παρέμειναν ορθοί και αλώβητοι, αλλά ποιος ξέρει; Ίσως στις επόμενες συγκεντρώσεις να επιχειρηθεί η εκρίζωσή τους με σχοινιά, περίπου όπως σήμερα αποκαθηλώνονται τα αγάλματα των πολέμαρχων των Νοτίων στις Ηνωμένες Πολιτειες.

Ίσως ο δήμαρχος της Αθήνας, σε συνεργασία με τους πάνοπλους «προστάτες του πολίτη» να εμπλουτίσουν τον Μεγάλο Περίπατο με οχυρωματικά και «αντιδιαδηλωτικά» έργα έξω από τη Βουλή και τα υπουργεία: ηλεκτροφόρα σύρματα, οικολογικές τάφρους με κροκόδειλους, αλλά και νέας γενιάς ζαρντινιέρες με σαρκοβόρα φυτά: Βλέπετε αλλά μην αγγίζετε.

Ανάμεσα σε αυτούς που ψεκάστηκαν, ποδοπατήθηκαν, ξυλοκοπήθηκαν από τους αστυνομικούς ήταν παππούδες, γιαγιάδες και, κυρίως, πολλοί νέοι που για πρώτη φορά στη ζωή τους βρέθηκαν καταδιωκόμενοι σαν να ήταν ξένοι εισβολείς. Νέοι που την εποχή των Αγανακτισμένων πήγαιναν στο δημοτικό σχολείο και τώρα, για πρώτη φορά, γεύτηκαν την αστυνομική βία σε όλο το κτηνώδες μεγαλείο της. Νέοι που η κυβέρνηση αναπόφευκτα θα τους βρει ξανά απέναντί της παρά τον τερατώδη νόμο της που ψηφίστηκε εχθές.

Σαράντα χρόνια μετά το «είμαι δεκαεξάρης σάς γαμώ τα λύκεια» του Σαββόπουλου, ίσως να ακούσουμε «είμαι εικοσάρης, γαμώ τις ζαρντινιέρες σας» – και ό,τι γελοίο, υποκριτικό και βάρβαρο αυτές συμβολίζουν.

Πηγή: efsyn.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας