Οι υπουργοί του Μητσοτάκη βλέπουν...αποκλιμάκωση της πανδημίας

Σε μια ακόμα προσπάθεια επικοινωνιακών τεχνασμάτων  εμφανίζονται οι υπουργοί του Μητσοτάκη, που  παρουσιάζονται ψύχραιμοι παρά την άνοδο των κρουσμάτων, και την ανεξέλεγκτη πορεία της πανδημίας, ενώ βλέπουν ότι η «η πανδημία παίρνει την κάτω βόλτα»

NewsRoom 27/11/2021 | 15:58

Oι κ.κ Άδωνης Γεωργιάδης και Στέλιος Πέτσας δεν φαίνεται να συμμερίζονται  την έντονη ανησυχία των επιστημόνων για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, που περιγράφουν με μελανά χρώματα  το επιδημιολογικό αποτύπωμα του κορονοϊού το προσεχές διάστημα.  Ο υπουργός Ανάπτυξης και ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κινούνται  σε διαμετρικά αντίθετη τροχιά από τους επιστήμονες  που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη νέα μετάλλαξη, και αναφέρουν ότι τα έκτακτα μέτρα για να μπει φρένο στην πανδημία αποδίδουν. Μάλιστα αμφότεροι βλέπουν ότι η πανδημία αποκλιμακώνεται. Ο μεν Άδωνης με δηλώσεις αναφορικά για την πανδημία στο τηλεοπτικό σταθμό Open και ο δε Στέλιος Πέτσας στον απόηχο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη σε περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου, όπου τον συνοδεύει.

 

«Δεν υπάρχουν σκέψεις για lockdown»

Μάλιστα ο  αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών  έκανε σαφές πως δεν υπάρχει καμιά σκέψη για lockdown, καθώς τα νέα μέτρα δείχνουν να φέρνουν αποτελέσματα, αφενός με την σταθεροποίηση των επιδημιολογικών δεδομένων και αφετέρου με την αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό.

Εμφανίστηκε, τέλος, πολύ αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας, προβλέποντας ότι από τα μέσα Δεκεμβρίου θα υπάρξει απότομη αποκλιμάκωση των επιδημιολογικών δεδομένων.


Oι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη ίσως ζούνε στο δικό τους πλανήτη happy ...