Οι υποκλοπές έφτασαν στο Reuters: «Η ΕΥΠ παραδέχεται παρακολουθήσεις δημοσιογράφων»

Ο διοικητής της ΕΥΠ αρνήθηκε να σχολιάσει - Τι απάντησε στο Reuters, ο Γιάννης Οικονόμου.

chris ried M17OmBsh9xA unsplash

Στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters έφτασε η υπόθεση-σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κινητών τηλεφώνων πολιτικών και δημοσιογράφων στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, με σχετικό τηλεγράφημα το πρακτορείο Reuters επιβεβαιώνει μέσω δύο βουλευτών που ήταν παρόντες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι ο διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων ανέφερε πως όντως η Υπηρεσία παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, με τίτλο δημοσιεύματος “Greek intelligence service admits spying on journalist – sources” («Οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών παραδέχονται παρακολουθήσεις δημοσιογράφων»).

Στελέχη της κυβέρνησης το προηγούμενο διάστημα, επιχειρούσαν να διαψεύσουν τις διαρροές, τονίζοντας το απόρρητο της συγκεκριμένης Επιτροπής.

Με την πίεση στην κυβέρνηση να αυξάνεται προκειμένου να χυθεί φως στην υπόθεση, η επιτροπή συγκλήθηκε μετά τη μήνυση του Νίκου Ανδρουλάκη για τον εντοπισμό απόπειρας παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, ένας από τους δύο βουλευτές που δε θέλησαν να κατονομαστούν, ο Παναγιώτης Κοντολέων «παραδέχτηκε απολύτως» την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Την ίδια στιγμή ο διοικητής της ΕΥΠ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε στο Reuters ότι η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο λογισμικό, ούτε συνεργάζεται με εταιρείες που το εμπορεύονται.

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

iran pyrayloi

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

Η συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ ολοκληρώθηκε μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων