Οι υποκλοπές έφτασαν στο Reuters: «Η ΕΥΠ παραδέχεται παρακολουθήσεις δημοσιογράφων»

Ο διοικητής της ΕΥΠ αρνήθηκε να σχολιάσει - Τι απάντησε στο Reuters, ο Γιάννης Οικονόμου.

Στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters έφτασε η υπόθεση-σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κινητών τηλεφώνων πολιτικών και δημοσιογράφων στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, με σχετικό τηλεγράφημα το πρακτορείο Reuters επιβεβαιώνει μέσω δύο βουλευτών που ήταν παρόντες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι ο διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων ανέφερε πως όντως η Υπηρεσία παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, με τίτλο δημοσιεύματος “Greek intelligence service admits spying on journalist – sources” («Οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών παραδέχονται παρακολουθήσεις δημοσιογράφων»).

Στελέχη της κυβέρνησης το προηγούμενο διάστημα, επιχειρούσαν να διαψεύσουν τις διαρροές, τονίζοντας το απόρρητο της συγκεκριμένης Επιτροπής.

Με την πίεση στην κυβέρνηση να αυξάνεται προκειμένου να χυθεί φως στην υπόθεση, η επιτροπή συγκλήθηκε μετά τη μήνυση του Νίκου Ανδρουλάκη για τον εντοπισμό απόπειρας παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, ένας από τους δύο βουλευτές που δε θέλησαν να κατονομαστούν, ο Παναγιώτης Κοντολέων «παραδέχτηκε απολύτως» την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Την ίδια στιγμή ο διοικητής της ΕΥΠ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε στο Reuters ότι η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο λογισμικό, ούτε συνεργάζεται με εταιρείες που το εμπορεύονται.

Κουκάκης στο «Κόκκινο 105,5»: Οι αποκαλύψεις θα είναι διαρκείς – Δεν θα υπάρχει περιθώριο ελιγμού (Audio)

Κουκάκης στο «Κόκκινο 105,5»: Οι αποκαλύψεις θα είναι διαρκείς – Δεν θα υπάρχει περιθώριο ελιγμού (Audio)

«Τα πλήγματα που έχουν καταφέρει στο κράτος δικαίου είναι αλλεπάλληλα» Όλα όσα είπε ο Θανάσης…

Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού και έγινε χαμός με το γνωστό σύνθημα κατά του Πρωθυπουργού σε on-air ρεπορτάζ (video)

Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού και έγινε χαμός με το γνωστό σύνθημα κατά του Πρωθυπουργού σε on-air ρεπορτάζ (video)

Άτυχη ρεπόρτερ της ΕΡΤ1 προσπάθησε να καλύψει την καλοκαιρινή έξοδο και έπεσε πάνω σε έναν…