Κι όμως στην Ελλάδα 2.0 υπάρχουν πλέον «υδρομετανάστες»

Συγκλονιστική μαρτυρία πλημμυροπαθή από το Ερμήτσι στην Καρδίτσα

5965393

Οι φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία άφησαν πίσω τους ανυπολόγιστες καταστροφές με ανθρώπους να χάνουν τη ζωή του και περιουσίες να χάνονται από τη μία στιγμή στην άλλη. Οι «υδρομετανάστες» όπως αυτοαποκαλούνται, ακόμα και σήμερα σχεδόν ένα μήνα μετά από την πρώτη κακοκαιρία δυσκολεύονται να εξυπηρετηθούν ακόμα και για τις βασικές τους ανάγκες.

Ο πρώην εκπαιδευτικός, Θέμης Αγγελακόπουλος μίλησε στο newsbomb.gr και αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί ως ένας από τους πληγέντες του χωριού Ερμήτσι της Καρδίτσας, προσπαθούν να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τους κατοίκους που παραμένουν στη περιοχή.

«Μιλάτε σε έναν άστεγο πλημμυροπαθή, έναν υδρομετανάστη. Οι αρμόδιες Επιτροπές για την καταγραφή των ζημιών δεν έχουν συνεδριάσει ακόμη, ενδεχομένως να το πράξουν την προσεχή Δευτέρα (09/10). Οι μισοί από εμάς έχουν λάβει το οικονομικό βοήθημα. Από τον Δήμο, η βοήθεια ήταν ελάχιστη.

Οι σημερινές παραλαβές αγαθών που έχουμε να μοιράσουμε, είναι πολύ λίγες. Όσον αφορά την ξηρά τροφή, με άριστα το «100» λάβαμε 10 μονάδες. Επιπλέον, παραλάβαμε μερικά φρούτα, αλλά καθόλου λαχανικά. Νερά λάβαμε μία φορά το πρώτο διάστημα, άλλη μία κάπου στις επτά – οκτώ μέρες αργότερα και μία ακόμη παλέτα, περίπου ένα δεκαήμερο αργότερα», ανέφερε αρχικά ο κ. Αγγελακόπουλος.

«Κλέβουμε για τα προς το ζην και αν δεν ήταν η κ. Λία Ρογγανάκη (σ.σ. Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Θεσσαλίας) και όλοι οι υπόλοιποι συντονιστές των επιχειρήσεων ανθρωπιστικής βοήθειας, δε θα είχαμε τα είδη που έχουμε μοιράσει. Πάνω από 60 τόνοι έχουν διανεμηθεί σε πληγέντες. Δεν είχαμε δομές των Δήμων, προσωπικά μένω σε μία αυτοσχέδια εγκατάσταση στην κεντρική πλατεία του χωριού, Κάναμε κατάληψη στον χώρο και έτσι, «γεννήθηκε» το «Στέκι των Υδρομεταναστών», προσέθεσε.

«Από την πρώτη μέρα είχαμε ρεύμα, δεν είχαμε πρόβλημα. Μετά την 4η μέρα, επέστρεψαν τα νερά στα υδροστάσια και «έχουμε» νερό μονάχα από πιεστικά. Θηλάζουμε το δίκτυο, αν μού επιτρέπεται. Ακόμη, ο δρόμος που συνδέει την Καρδίτσα με τη Λάρισα, παραμένει κλειστός. Παρ’ όλα αυτά, η θέληση όλων είναι συγκινητική. Μάλιστα, ένας ηλικιωμένος 85 ετών ήταν πρώτος στη βοήθεια, τον παραδεχθήκαμε όλοι όσοι βρισκόμασταν εδώ.

Θα φύγω, αλλά τελευταίος. Μάς στηρίζουν άνθρωποι από όλον τον κόσμο. Αν και είχα πρόταση από φίλο να ταξιδέψω στο Ντουμπάι εκείνες τις δύσκολες μέρες, προτίμησα να μείνω εδώ. Ακόμη κι αν έλθει κάποιος με αρνητική σκέψη, το λαμβάνουμε ως κάτι θετικό, επειδή με τη δική του λογική πιθανώς να μην κάνουμε κάτι σωστά. Δεν έχω ούτε πολιτικά, ούτε οικονομικά συμφέροντα εδώ. Από την Ξάνθη είμαι και εκεί ασκώ το εκλογικό μου δικαίωμα», υπογράμμισε ο πλημμυροπαθείς.

«Αν δεν υπήρξαν άνθρωποι να μαγειρεύουν και να προσφέρουν οικειοθελώς, θα ήμασταν πολύ άσχημα. Βοηθούν όλοι και ανιδιοτελώς. Μάλιστα, ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τον Βασίλη Λέκκα, ώστε να πραγματοποιήσει μία συναυλία στην κεντρική πλατεία του χωριού, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος. Η στήριξη που έχουμε δεχθεί, είναι συγκινητική», ολοκλήρωσε ο Θέμης Αγγελακόπουλος.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…