ΣΚ

Στέλιος Κούλογλου

Οι ξυπόλυτοι -και παράλυτοι- γιατροί της ΝΔ

Προ ημερών, η κυβέρνηση τοποθέτησε στη θέση του διοικητή του Κέντρου Υγείας της Αίγινας έναν οδηγό ασθενοφόρου.

αρχείο λήψης 1 1

Χθες είχαμε στην Κέρκυρα την περίπτωση ενός άλλου νεοδημοκράτη, που συνάδελφοι του καταγγέλλουν πώς προσποιήθηκε ότι παρέλυσε από το εμβόλιο covid. Φαινομενικά οι πράξεις είναι κατακριτέες, αλλά δεν είναι αλήθεια: η ΝΔ ακολουθεί τη μαοϊκή πολιτική των ξυπόλυτων γιατρών. Είναι η πνευματική παρακαταθήκη του παλιού γραμματέα της ΚΝΕ κ. Θεοδωρικάκου, που αποχώρησε πρόσφατα από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών.
 
Οι ξυπόλυτοι γιατροί ήταν η απάντηση του Μάο Τσε Τουνγκ στην απελπιστική έλλειψη γιατρών που υπήρχε στην Κίνα τις δεκαετίες του 50 και του 60, μετά δηλαδή την επανάσταση του 1949: αγρότες, εργάτες γης, μαμές, βελονιστές, τοπικοί μάγοι, περνούσαν από μία βασική εκπαίδευση και στη συνέχεια στέλνονταν στην ύπαιθρο- συχνά χωρίς να φορούν παπούτσια εξού και το όνομα τους- για να γιατρέψουν τον πληθυσμό. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, ονομάστηκαν έτσι γιατί ήταν υποχρεωμένοι το μισό του χρόνου τους να εργάζονται στα χωράφια, για να καταπολεμηθεί το χάσμα μεταξύ χειρωνακτικής και πνευματικής εργασίας.
 
Το κίνημα των ξυπόλυτων γιατρών απέκτησε μεγάλη δύναμη στη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης, όταν οι πραγματικοί γιατροί θεωρήθηκε ότι αποτελούσαν μέρος της παλιάς αστικής τάξης και της ιατρικής γραφειοκρατίας και υπέστησαν διωγμούς. Η ιδέα ήταν ότι η πολιτική υπερτερεί όχι μόνο της οικονομίας αλλά και της επιστήμης. Αν κάποιος πίστευε στο κόμμα και τις αρχές του, μπορούσε να θεραπεύσει την όποια ασθένεια, αντίθετα με τους σπουδαγμένους γιατρούς της τάξης των εκμεταλλευτών.
 
Ανάλογα εξελίχθηκαν τα πράγματα στην Αίγινα, με τον διορισμό του οδηγού ασθενοφόρου στη θέση του διοικητή. Τα προσόντα του;  είναι απόφοιτος Τεχνικού Λυκείου και έχει τελειώσει το ΙΕΚ ΕΚΑΒ (διασώστης πλήρωμα ασθενοφόρου), ενώ  είναι και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αίγινας. Ένα πρόβλημα με τον διορισμό είναι ότι ο νέος διοικητής είχε καταθέσει εκπρόθεσμα την αίτηση του για τη θέση. Το άλλο είναι τις δικές τους είχαν καταθέσει- εμπρόθεσμα– δύο από τους καλύτερους γιατρούς του νησιού, ένας καθηγητής πληροφορικής κλπ. Το μειονέκτημα τους; δεν ήταν ταυτισμένοι με το γαλάζιο επαναστατικό στρατόπεδο.
 
Τα παραπάνω προβλήματα λύθηκαν αμέσως. Ένα επαναστατικό κίνημα, όπως «τα γαλάζια δικά μας παιδιά», πρέπει να ξεπερνά τα γραφειοκρατικά εμπόδια με τις προθεσμίες. Το θέμα των προσόντων επίσης δεν ήταν ανυπέρβλητο: o νέος διοικητής είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για αμβλυνθούν οι αντιθέσεις διανοούμενων (ιατρών του Κέντρου Υγείας στην περίπτωση μας) και εργαζόμενων στα ασθενοφόρα.
 
Δεν είναι γνωστό αν οι ξυπόλυτοι γιατροί θεράπευαν κατά προτεραιότητα τα μέλη του Κομουνιστικού Κόμματος Κίνας, όπως έγινε με τη ΝΔ στη Κέρκυρα. Εδώ ο ιατρός, υποψήφιος της ΝΔ σε προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, ήταν υπεύθυνος για τους εμβολιασμούς σε Κέντρο Υγείας της Κέρκυρας. Και διάλεξε να εμβολιάσει εκτός σειράς, κάποιους γνωστούς του, οπότε τον έδιωξαν από τη θέση του. Όταν διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) προσποιήθηκε τον παράλυτο, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, για να καθυστερήσει την έρευνα σε βάρος του.
 
Το ενδιαφέρον είναι ότι ο «παράλυτος γιατρός» της Κέρκυρας εκμυστηρεύθηκε την αιφνιδιαστική παραλυσία του σε ποιον νομίζετε;  Στον δημοσιογράφο Διονύση Μάμαλο, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί σε ένα προηγούμενο σκάνδαλο, όταν  στο Κέντρο Υγείας της Κέρκυρας είχαν εμβολιαστεί διάφοροι επώνυμοι, φίλοι ή παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να είναι η σειρά τους. Μεταξύ αυτών ήταν και ο κ.  Μάμαλος, ο οποίος αποτελεί έναν από τους ισχυρούς υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας. Κατά σύμπτωση, όπως ο νέος διοικητής του Κέντρου Υγείας Αίγινας είναι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Αίγινας , ο κ. Μάμαλος είναι πρόεδρος του ΔΣ Corfu!

Στο θέμα των εμβολιασμών, οι άριστοι τεχνοκράτες έχουν κάνει θραύση. Πολίτες με σοβαρά νοσήματα δεν εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα όπως γίνεται στην υπόλοιπη ΕΕ:  θα πρέπει να περιμένουν στη σειρά με βάση την ηλικία τους, την ίδια στιγμή που άλλοι πολίτες, χωρίς υποκείμενα νοσήματα,  εμβολιάζονται απλώς επειδή «καλείται » η ηλικία τους.
 
Δεν ξέρω αν η παραπάνω ελληνική ιδιομορφία οφείλεται μόνο στην ανικανότητα του υπουργείου Υγείας. Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει τρόπος για σίγουρο εμβολιασμό κατά προτεραιότητα: εγγραφή στη ΝΔ. Χώρια ότι μπορείς να προαχθείς και σε ξυπόλυτο γιατρό. Προσοχή πάντως, στις παρενέργειες του εμβολίου όπως η παραλυσία στην Κέρκυρα. Και να σκεφθεί κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι , αυτής της κυβέρνησης, ανακαλύπτουν παρενέργειες, ενώ θα πρέπει να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν!
 
Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί μόνο στη χώρα μας, από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, βασιλεύει η αξιοκρατία και η αριστεία. Με πρόσχημα την πανδημία, η κυβέρνηση έχει καταργήσει στην πράξη τον ΑΣΕΠ, μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου: 1.500 ειδικούς φρουρούς και 1.200 συνοριοφύλακες θέλει εκτάκτως ο κ. Χρυσοχοϊδης, κατά παρέκκλιση προσλήψεις προσωπικού ο κ. Βορίδης, πρόσληψη δεκάδων υπαλλήλων στην Τεχνική Υπηρεσία της ΕΕΤΑ Α.Ε. με 24μηνες συμβάσεις. Ο κ. Πατούλης, που είναι και γιατρός, προσέλαβε στην περιφέρεια Αττικής 403 συμβασιούχους μεταξύ 3.030 υποψηφίων, που εξετάστηκαν 1,5 λεπτά ο καθένας!

Πηγή: Tvxs

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…