Οι τροφές που δεν πρέπει να ξαναζεστάνετε σε φούρνο μικροκυμάτων: Οι ειδικοί εξηγούν γιατί

Η εύκολη λύση του ξαναζεσταμένου φαγητού μπορεί να κρύβει κινδύνους για την υγεία μας

trofes

Σύμφωνα με τους ειδικούς κάποιες τροφές δεν πρέπει ξαναζεσταίνονται, καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία μας στην περίπτωση που ζεσταθούν πάνω από μία φορά.

Μπορεί ο φούρνος μικροκυμάτων να αποτελεί μια συσκευή που μας λύνει τα χέρα στους σύγχρονους, καταιγιστικούς ρυθμούς ζωής ωστόσο υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που καλό είναι να αποφεύγετε να τα ξαναζεσταίνετε σε αυτόν, καθώς μπορεί να προκαλέσουν από αλλοίωση στη γεύση, στην υφή τους ή ακόμα και να δημιουργήσουν κινδύνους.

Οι τροφές που δεν πρέπει να ξαναζεστάνετε

1.Ρύζι

2. Κοτόπουλο

Όταν το κοτόπουλο ξαναζεσταίνεται σε φούρνο μικροκυμάτων, μπορεί να γίνει στεγνό και λιγότερο νόστιμο. Επιπλέον, η ξαναθέρμανση μπορεί να δημιουργήσει ανισόρροπες θερμοκρασίες, αφήνοντας κάποια σημεία του κοτόπουλου να μην ζεσταθούν επαρκώς, κάτι που μπορεί να προάγει την ανάπτυξη βακτηρίων.

3. Σπανάκι και άλλα πράσινα λαχανικά

4. Πατάτες

Οι πατάτες πρέπει να καταναλώνονται αμέσως μετά το μαγείρεμα ή να αποθηκεύονται στο ψυγείο. Αν τις αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου και τις ξαναζεστάνεις, μπορεί να δημιουργηθούν συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη του βακτηρίου Clostridium botulinum, το οποίο μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση.

5. Θαλασσινά

Τα θαλασσινά (όπως οι γαρίδες και τα ψάρια) έχουν τάση να γίνονται άγευστα και σκληρά όταν ξαναζεσταίνονται στον φούρνο μικροκυμάτων. Επίσης, υπάρχει ο κίνδυνος να μην θερμανθούν ομοιόμορφα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης.

6. Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα

Αν ξαναζεστάνεις γάλα ή κρέμα στον φούρνο μικροκυμάτων, μπορεί να το δεις να “κόβεται” ή να γίνεται λασπώδες, καθώς οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορεί να αλλοιωθούν κατά την διαδικασία θέρμανσης. Αυτό επηρεάζει τη γεύση και την υφή του.

7. Αυγά

Τα αυγά πρέπει να αποφεύγονται στον φούρνο μικροκυμάτων, ιδιαίτερα όταν είναι σε φλοιό ή ολόκληρα, καθώς μπορεί να εκραγούν λόγω της συσσώρευσης ατμού στο εσωτερικό τους. Ακόμα και τα αυγά που μαγειρεύονται σε μορφή ομελέτας ή scramble μπορεί να χάσουν την υφή τους όταν ξαναζεσταθούν σε μικροκύματα.

Σημειώνεται πως για να αποφύγετε τους κινδύνους και να διατηρήσεετε την ποιότητα του φαγητού σου, είναι πάντα καλό να αποθηκεύετε σωστά τα φαγητά στο ψυγείο και να τα ξαναζεσταίνεετε με προσοχή, εξασφαλίζοντας ότι θερμαίνονται ομοιόμορφα σε όλη τους την ποσότητα και την επιφάνεια.

Ειδήσεις σήμερα:

Πλακιάς μετά τις νέες αποκαλύψεις για Τέμπη: «Ετοιμάστε τις πιτζαμούλες βάλτε και καμία οδοντόβουρτσα στην βαλίτσα»

Ειρήνη Δογάνη: Πέθανε το 2015 και όχι την προηγούμενη εβδομάδα – Αντέδρασε ο γιος της

Αυγά: Τι κάνουν στην καρδιά μας – Η απάντηση χειρούργου που δεν περιμέναμε

Πέθανε ο κορυφαίος σολίστας του μπουζουκιού Χρήστος Ψαρρός: Έπαιξε μπουζούκι σε εκατοντάδες επιτυχίες

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Κάρμεν Ρουγγέρη: Απάντησε στην κριτική της Πόπης Διαμαντάκου για τη «Μαρία που έγινε Κάλλας» – Δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους

karmen rouggeri

Κάρμεν Ρουγγέρη: Απάντησε στην κριτική της Πόπης Διαμαντάκου για τη «Μαρία που έγινε Κάλλας» – Δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους

Η ηθοποιός χαρακτήρισε τη σειρά ως ιδιαίτερα αξιόλογη και εξέφρασε τη διαφωνία της με τα…