«Οι Τράπεζες χαρίζουν εκατομμύρια σε μεγαλοσχήμονες»

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο του Documento, για το σκάνδαλο της Τράπεζας Πειραιώς και εφοπλιστών, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει την κυβέρνηση και τις Τράπεζες για τη συμπαιγνία αυτή.  

5f89dbf7825e63233c509ec3 1

Επισημαίνει ακόμα ότι με το νέο πτωχευτικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση καταργεί πλήρως την προστασία της πρώτης κατοικίας και ωθεί σε πτώχευση ακόμα και τα φυσικά πρόσωπα και νοικοκυριά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Κάθε μέρα αποκαλύπτονται και νέες σκανδαλώδεις ρυθμίσεις δανείων μεγαλόσχημων. Η περίπτωση Πηλαδάκη τελικώς αποτελεί καθημερινή τραπεζική πρακτική. Στους πιο πλούσιους εφοπλιστές χαρίζονται από τις διοικήσεις τραπεζών δεκάδες εκατομμύρια την ώρα που η κυβέρνηση  με το νέο πτωχευτικό νομοσχέδιο καταργεί πλήρως την προστασία της πρώτης κατοικίας και ωθεί σε πτώχευση ακόμα και τα φυσικά πρόσωπα και νοικοκυριά».

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Documento μισό δις χάρισε η Πειραιώς σε 4 εφοπλιστές και συνεχίζει.

Η κυβέρνηση δεν είναι αμέτοχη.

Με επανειλημμένες προσπάθειες επιχειρεί να αμνηστεύσει και αυτούς που πήραν τα δανεικά και αγύριστα και αυτούς που τα έδωσαν ακόμη και τώρα που η ελληνική Δικαιοσύνη χαρακτηρίζει απαράδεκτη και αντισυνταγματική την ασυλία των τραπεζικών στελεχών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν έχουν διαψευστεί, ο κύριος Μητσοτάκης ετοιμάζει νέα τροπολογία για να τη γλιτώσουν τραπεζίτες και στρατηγικοί κακοπληρωτές. Επιδεικνύει ευαισθησία γι αυτούς που ρήμαξαν το κρατικό χρήμα με το οποίο ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες. Ίσως συμπάσχει επειδή και ο ίδιος διέπρεψε ως στρατηγικός κακοπληρωτής.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…