Newsroom

Newsroom

Οι τραγουδιστές που σίγησαν στην άσφαλτο

Από τον Γιάννη Παπαϊωάννου, στον «Mad Clip» και από τον Κώστα Κόλια στον Παντελή Παντελίδη, ένα δυστύχημα έκοψε το νήμα της της ζωής διάσημων και αγαπητών τραγουδιστών

E R l1pWEAcattr

Το δυστύχημα του Mad Clip (Πίτερ Αναστασόπουλος) μας έφερε στο νου και άλλους καλλιτέχνες/τραγουδιστές οι οποίοι τελείωσαν την καριέρα τους στο δρόμο μετά από τροχαίο δυστύχημα. Ο Πίτερ Αναστασόπουλος επέστρεφε στο σπίτι του από γάμο φίλου και συνεργάτη του. Η «αδυναμία» του, για την ταχύτητα ήταν γνωστή στους φίλους αλλά και στους θαυμαστές του.

 

210902190858 MadClip1

 

Οι αξιωματικοί της Τροχαίας διερευνούν σε βάθος τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η μαύρη Porsche 911 του «Mad Clip» έφυγε από το δρόμο και χτύπησε σε κολώνα με τραγικό αποτέλεσμα για τον 34χρονο καλλιτέχνη.

 

 

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι οι πυροσβέστες έκαναν δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον οδηγήσουν στον Ευαγγελισμό όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Η ιστορία των δυστυχημάτων από την αρχή

Ο πρώτος καλλιτέχνης/τραγουδιστής, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα ήταν ο Γιάννης Παπαϊωάννου. Ο μεγάλος ρεμπέτης σκοτώθηκε πηγαίνοντας για το εξοχικό του στη Σαλαμίνα στις 3 Αυγούστου του 1972.

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου ήταν ο πρώτος Έλληνας λαϊκός συνθέτης που ταξίδεψε στην Αμερική, το 1953, για να τραγουδήσει στους εκεί απόδημους Έλληνες. Μετά την επιστροφή του έμεινε μόνιμος συνεργάτης του Βασίλη Τσιτσάνη.

210902191059 Papaioannou

Οι συνθήκες του δυστυχήματος είναι αδιευκρίνιστες. Κάποιοι λένε πως τον πήρε ο ύπνος οδηγώντας στην ευθεία του Περάματος)νωρίς το πρωί πηγαίνοντας για ψάρεμα στο εξοχικό του στη Σαλαμίνα.

Άλλοι λένε πως έφυγε με το αυτοκίνητο του από το κέντρο που εμφανιζόταν στις Τζιτζιφιές με τον Τσιτσάνη, με προορισμό τα Βασιλικά Σαλαμίνας, όπου διέμενε τους καλοκαιρινούς μήνες. Στη λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου, στο Πέραμα, κάποιος πεζός πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά του και στην προσπάθεια του να τον αποφύγει, ο Παπαϊωάννου έπεσε με ταχύτητα πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ.

Δώδεκα χρόνια μετά

Τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 1965, στη Νέα Φιλαδέλφεια γίνεται ένα πολύνεκρο δυστύχημα, όπου χάνει τη ζωή του ο Θάνος Σογιούλ.

Ο γιος του μεγάλου συνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ. Ξεκίνησε ως ηθοποιός αλλά συνέχισε ως κιθαρίστας και οργανίστας του συγκροτήματος «Juniors» (τραγουδιστής ο Μάικ Ροζάκης).

210902191120 SogioulAccident

Οι Juniors ήταν ένα από τα συγκροτήματα που πρώτα έπιασαν στην Ελλάδα το σφυγμό της ροκ. Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 η δημοφιλία των Juniors στο νεανικό κοινό αυξανόταν με ρυθμούς που πρόδιδαν ότι κάτι πολύ σπουδαίο για την ελληνική μουσική θα γινόταν. Στους «Juniors» είχε παίξει κιθάρα ο Eric Clapton, λίγο πριν γίνει διάσημος.

Στις 10 Οκτωβρίου ο μάνατζερ της μπάντας, Γιάννης Κρασούδης, ο Θάνος Σουγιούλ και ο Αλέκος Καρακαντάς μπαίνουν στο Peugeot 404 του πρώτου, με προορισμό μία καφετέρια στο Τατόι. Ο δρόμος γλιστρούσε λόγω βροχής. Κοντά στις εργατικές κατοικίες της Νέας Φιλαδέλφειας, ένα φορτηγό επί της Αθηνών – Λαμίας ντεραπάρει, περνάει τη διαχωριστική νησίδα, που δεν είχε προστατευτικά κιγκλιδώματα, μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα και πέφτει πάνω στο ΙΧ της παρέας. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος για τους τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες.

1980 χάνονται ο Κώστας Κόλιας και ο Δημήτρης Ζευγάς

Το 1980 ήταν μια σημαδιακή χρονιά για το ελληνικό τραγούδι, καθώς από τροχαίο και πάνω στην καλλιτεχνική τους ακμή σκοτώθηκαν δύο τραγουδιστές αρκετά δημοφιλείς για την εποχή τους: Ο Κώστας Κόλλιας, που ερμήνευσε το αξέχαστο «Έρωτα μου Αγιάτρευτε» και ο Δημήτρης Ζευγάς που, μεταξύ άλλων, είχε κάνει επιτυχία με το τραγούδι «Ξημέρωσε».

210902191239 KostasKolias1

Ο Κώστας Κόλλιας έκανε μεγάλη επιτυχία το 1980 με το «έρωτα μου αγιάτρευτε» των Τάκη Σούκα – Ηρακλή Παπασιδέρη, που εκτοξεύσε την καριέρα του. Όλοι τότε μιλούσαν με κολακευτικά λόγια για το νεαρό, ραγδαία ανερχόμενο τραγουδιστή.

Ο Κώστας Κόλλιας είχε αρχίσει να ηχογραφεί τα καινούρια του τραγούδια. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη δουλειά του, καθώς σκοτώθηκε στις 4 Ιουνίου του 1980, σε ένα τροχαίο δυστύχημα στο δρόμο Λαγονησίου-Καλυβίων.

Ο συγκλονιστικός θάνατος του Δημήτρη Ζευγά

Ένας άλλος πρόωρα χαμένος σε τροχαίο τραγουδιστής ήταν ο Δημήτρης Ζευγάς. Γεννήθηκε στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης το 1946. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν τραγουδιστής, στις μπουάτ της συμπρωτεύουσας μαζί με τον Μανώλη Μητσιά γύρω στο 1968, ενώ αργότερα τραγούδησε και στην Αθήνα, στις μπουάτ της Πλάκας.

Ξεχωριστή στιγμή για την καριέρα του ήταν η ερμηνεία του τραγουδιού των τίτλων στο σήριαλ «Δρόμος χωρίς γυρισμό» το 1973, σε μουσική της Ηλέκτρας Παπακώστα και στίχους Παναγιώτη Σμυρναίου. Πρόκειται πιθανότατα για το πρώτο τραγούδι που ακούστηκε σε τίτλους ελληνικού σήριαλ της τηλεόρασης.

210902191304 DimZevgas

Μεγάλη επιτυχία του Δημήτρη Ζευγά ήταν επίσης το «Ξημέρωσε». Το τραγούδι αυτό ακούστηκε στην ταινία «Μια γυναίκα φεύγει» του Ανδρέα Ιωαννάτου το 1971. Δυστυχώς όμως και ο Δημήτρης Ζευγάς, έφυγε πρόωρα, σε τροχαίο δυστύχημα στο Χαλάνδρι στις 20/1/1980, μετά από πρόσκρουση του οχήματος που οδηγούσε σε τοίχο.

2016 Παντελής Παντελίδης

Το φαινόμενο Παντελής Παντελίδης ξεκίνησε από την πλατφόρμα YouTube το 2010 όπου ο ίδιος αναρτούσε τα βίντεο του τραγουδώντας και παίζοντας με την κιθάρα με σκοπό να μην τα ξεχάσει.

210902190946 PantelisPantelidis1

Μετά από 10 χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό, αποφάσισε να παραιτηθεί για να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, να γίνει τραγουδιστής, αν και δεν είχε σχετικές σπουδές και ήταν αυτοδίδακτος.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» που κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος.

Ο Παντελίδης σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στις 18 Φεβρουαρίου 2016 σε τροχαίο δυστύχημα σε ανισόπεδο κόμβο στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης με την συνδετήρια οδό του Πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου Ελληνικού, ενώ οδηγούσε ένα Mercedes ML 63 AMG το οποίο έφυγε από την πορεία του, προσκρούοντας στις προστατευτικές μπάρες.

210902190924 PantelisPantelidis

 (Με πληροφορίες από newsauto)

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…