Οι Τούρκοι βγάζουν το ΤΣΕΣΜΕ στο Αιγαίο

Το ΤΣΕΣΜΕ θα πλεύσει στην «καρδιά» του Αιγαίου, καθώς βγαίνει από σήμερα και θα παραμείνει μέχρι τις 14 Ιουνίου στο Αιγαίο.

NewsRoom 28/05/2022 | 13:43

 Η κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά έρχεται πολύ πιο γρήγορα απ ΄  ότι ανέμενε η αιφνιδιασμένη κυβέρνηση που είχε μείνει  στα χειροκροτήματα του Κογκρέσου. Μετά το Yunus S το οποίο έκανε ανενόχλητο της περατζάδες του στο Αιγαίο, η Τουρκία ανακοίνωσε μέσω του Υδρογραφικού Σταθμού της Σμύρνης, ότι το TCG Cesme (μας είχε… ξαναεπισκεφθεί τον Φεβρουάριο) από σήμερα μέχρι και τις 14 Ιουνίου, θα κάνει «υδρογραφική έρευνα» στην καρδιά του αρχιπελάγους!

Σύμφωνα με την τουρκική NAVTEX, το Cesme θα… ερευνήσει δυο περιοχές, δυτικά του 25ου μεσημβρινού μεταξύ Σκύρου–Άη Στράτη και Λέσβου, σημεία όπου το δικαίωμα έκδοσης NAVTEX ανήκει φυσικά στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, η Άγκυρα συνεχίζει ανενόχλητη τις υπερπτήσεις και τις παραβιάσεις του FIR Αθηνών, με την ελληνική Κυβέρνηση να κοιτά αμέτοχη και να πανηγυρίζει για τα χειροκροτήματα που απέσπασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κογκρέσο και την (αυτονόητη) επιστολή που στείλαμε στον ΟΗΕ…

Όσο για το που βρίσκονται οι «Σύμμαχοι» σε όλη αυτή την πρωτοφανή κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων; Ολοι σφυρίζουν αδιάφορα με τους μέχρι πρόσφατα στενούς συμμάχους (Ρωσία-Γαλλία) να μην δείχνουν ενδιαφέρον να συμμετέχουν ενεργά