Οι τουρκικές αρχές καταζητούν τρεις επίδοξους βομβιστές

Τουρκικές εφημερίδες δημοσιεύουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους φωτογραφίες τριών ανδρών που πιστεύεται ότι σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν βομβιστικές επιθέσεις καμικάζι στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους.

56efe4c81dc52433638b4830

Αυτό μετά την επίθεση ενός καμικάζι που πιστεύεται ότι ήταν μέλος της τζιχαντιστικής αυτής οργάνωσης στην Κωνσταντινούπολη, η οποία στοίχισε τη ζωή τριών Ισραηλινών και ενός Ιρανού.

Η επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή στη λεωφόρο Ιστικλάλ, έναν μεγάλο πεζόδρομο με διεθνή καταστήματα και ξένα προξενεία, ήταν η τέταρτη επίθεση καμικάζι που έγινε φέτος στην Τουρκία. Δύο στην Κωνσταντινούπολη αποδόθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ την ευθύνη για τις δύο άλλες στην Άγκυρα ανέλαβαν κούρδοι μαχητές.

Τουλάχιστον έξι εφημερίδες απ’ όλο το πολιτικό φάσμα δημοσιεύουν τα πορτρέτα τριών υπόπτων ως μελών του Ισλαμικού Κράτους αναφέροντας ότι τους έχουν δοθεί οδηγίες για να πραγματοποιήσουν κι άλλες επιθέσεις σε περιοχές όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος, κυρίως στην Κωνσταντινούπολη.

“Όλες οι αστυνομικές μονάδες έχουν αναλάβει δράση για να προσπαθήσουν να συλλάβουν τους τρεις τρομοκράτες που θεωρούνται ύποπτοι ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους που σχεδιάζουν θεαματικές επιθέσεις”, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή επικαλούμενο πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας που δεν κατονομάζει και περιγράφοντάς τους ως τμήμα ενός “ενεργού πυρήνα” στην Τουρκία.

Οι τουρκικές αρχές ματαίωσαν χθες το βράδυ, μόλις δύο ώρες πριν από την έναρξή του, τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες της Κωνσταντινούπολης, την Γαλατασαράι και την Φενερμπαχτσέ, εξαιτίας “σοβαρής” απειλής για επίθεση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι ο καμικάζι βομβιστής της Κωνσταντινούπολης ήταν ένας άνδρας γεννημένος το 1992 που κατάγεται από τη νότια επαρχία Γκαζιαντέπ, κοντά στα συριακά σύνορα, και πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής πέντε πρόσωπα έχουν τεθεί υπό κράτηση σε σχέση με την έκρηξη.

(φωτο eurokinissi)

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…